Albert Heijn | Excellent Selectie Wijnen

Albert Heijn heeft in haar grote portfolio een Excellent Selectie, dan krijgt de klant de beste selectie van Albert Heijn van dat product. Ook in de wijnafdeling is dus een Excellent Selectie, te herkennen aan een gouden sticker met de woorden Excellent Selectie op het label. AH Excellent is zogezegd het top-huismerk van Albert Heijn, met producten voor speciale gelegenheden en de feestdagen. ‘Of het nu om wijn, olie of kaas gaat, de producten van AH Excellent zorgen voor dat beetje meer, wat hogere kwaliteit en ze zijn net even anders. Achter elk AH Excellent-product zit een bijzonder verhaal. Het zijn producten die je eerder in een speciaalzaak dan in een supermarkt verwacht’, aldus Albert Heijn.

In 2016 zijn de wijnkopers van AH begonnen met 6 Excellent Selectie wijnen, anno 2023 zijn er 20, 8 rood en 9 wit, 2 mousserend en 1 rosé. ‘Het gaat om wijnen uit de bekendste, klassieke wijngebieden en om populaire druivenrassen. Bordeaux en Rioja zitten er natuurlijk bij, maar ook een sauvignon blanc uit Nieuw-Zeeland en Prosecco uit Italië, omdat die zo karakteristiek en geliefd zijn. We selecteren wijnen die je op allerlei momenten kunt drinken, zoals bij de borrel of een diner.

De 20 wijnen zijn archetypisch voor hun gebied. De handtekening van de wijnmaker staat op het label, voor de wijnen wordt getekend door de hoofdverantwoordelijke. De wijnkopers van Albert Heijn gaan aan de slag met de wijnmakers in ieder gebied om de perfecte cuvée samen te stellen.

Alle twintig Excellent Selectie zijn niet te versmaden én bijzonder populair, het zijn prijs-kwaliteit toppers.

Hieronder staan 6 voorbeelden. Er zijn er veel meer en deze weken in de aanbieding met de 2e voor de halve prijs. Ook online interessante dozenvoordeel.

  • AH Excellent Selectie Riesling: de rieslingdruif levert een aromatisch en geurende wijnen, zo ook deze uit de Rheinhessen, een van de beste Duitse wijnstreken.
  • Ook deze AH Excellent Selectie Bordeaux biedt het beste wat Bordeaux te bieden heeft en is jong op zijn best: strak, elegant en barstens vol zwart fruit.
  • AH Excellent Selectie Chianti Classico: Classico is het oudste en kwalitatief het beste gebied binnen de Chianti regio. Sangiovese regeert hier en de wijn heeft daardoor heeft frisse fruitzuren en zachte doch merkbare tannines. Doet het heel goed bij gerechten waar ook tomaat inzit.

ChvZ


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl