17% meer bezoekers bij 25e editie Millésime Bio

De organisatie van de 25e editie van ‘s werelds grootste biologische wijnbeurs Millésime Bio kijkt terug op een zeer succesvolle beurseditie. Dit jaar bezochten maar liefst 5700 bezoekers gedurende 3 dagen het Montpellier Exhibiton Center; een toename van 17% meer bezoekers ten opzichte van 2017.

Bio populairder dan ooit

Professionals uit de internationale wijnwereld konden dit jaar de wijnen proeven van maar liefst 1000 wijnmakers uit 15 verschillende landen. Hoewel 75% van de aanwezige bezoekers nog steeds afkomstig is uit thuisland Frankrijk, wordt de beurs met de jaren internationaal gezaghebbender. Een steeds groter aantal inkopers komt inmiddels uit andere Europese landen of uit Noord-Amerika. Dit geeft wel aan dat biologische wijn internationaal populairder is dan ooit.

Ook met merendeel van de exposanten komt nog steeds uit Frankrijk (777 van de 1000 exposanten). Binnen Frankrijk blijft thuisregio Occitanie hofleverancier van de beurs. Dit jaar waren echter ook Italiaanse en Spaanse wijnmakers goed vertegenwoordig op Millésime Bio.

Millésime Bio is tot op heden ‘s werelds meest toonaangevende, biologische wijnbeurs. Wijnprofessionals vinden hier de allerbeste biologische wijnen vanuit de hele wereld. De beurs is het grootste internationale platform voor biologische wijnen en wordt mede mogelijk gemaakt door wijnmakers uit Occitanie, die lid zijn van Sudvinbio. Sudvinbio heeft Millésime Bio 25 jaar geleden opgezet. De regio Occitanie is zowel qua oppervlakte als qua aantal producenten en productie de kampioen op het gebied van biologische wijn. Occitanie vertegenwoordigt meer dan 1/3 van de biologische wijngaarden in Frankrijk (in totaal bijna 71.000 hectare). Er wordt ongeveer 700.000 hl biologische wijn geproduceerd.

Ook volgend jaar zal Millésime Bio weer plaatsvinden in het Montpellier Exhibition Center. De data staan al vast: 28 tot en met 30 januari 2019. Na het succes van het 25-jarig jublieumfeest op de maandagavond, zal een groot feest vanaf volgende beurseditie permanent onderdeel uitmaken van het programma.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl