Vrienden van winebusiness

VINVIN is een team van wijnexperts en wijnliefhebbers dat hun diepgaande kennis van wijn wil combineren met een meer vriendelijke, persoonlijke benadering van klanten. Wijnexperts Corinne Hofland en Marcel Just de la Paisières hebben eerder samengewerkt bij toonaangevende bedrijven en samen met Frank Laurentius heeft Corinne de hele wereld afgereisd op zoek naar meer wijnkennis en -ervaring.
VINVIN biedt u het beste in de wereld van wijn: meer dan 300 uitzonderlijke wijnen – zowel kwaliteitswijnen als hooggewaardeerde allocatie wijnen met een gelimiteerde verkrijgbaarheid – en het voordeel om persoonlijk te worden geadviseerd door gepassioneerde wijnexperts die graag klanten willen voorzien van wijnen die positief zullen verrassen.

 

 


De familie Castel staat aan het hoofd van twintig wijngoederen in de streek rond Bordeaux, in de Provence, de Languedoc en de Loire en zet zich als eigenaar en producent met de hoogste kwaliteitseisen in om het beste van elke streek in zijn wijnen naar voren te laten komen.
Al drie generaties lang cultiveren de Castels de kunst van het wijnmaken, met groot respect voor de waarden die de leden van de familie binden: bescheidenheid, menselijkheid en liefde voor de wijnbouw. Het is in de eerste plaats de passie voor de wijn die hun werk inspireert en die de familie Castel tot de grootste chateaux-eigenaren van de streek rond Bordeaux heeft gemaakt.
De Bordeaux wijnportfolio van Castel varieert enorm: van toegankelijke, fruitige Bordeaux tot karaktervolle Grand Crus.

 

 


Het Argentijnse verhaal van Hervé en Diane is namelijk bijzonder. Hervé was 25 jaar geleden negociant in Bordeaux en hij wilde terug naar hetgeen zijn familie was: het ferme beroep van wijnboer in bezit van wijngaarden. Vanwege de hoge grond prijzen in Bordeaux was deze wens op dat moment – en nu al helemaal – niet meer te verwezenlijken. Op aanraden van een vriend ging hij eens kijken in Chili, maar daar kreeg Hervé geen feeling bij. In Argentinië, de volgende stop, proefde hij een 100 % malbec, in die tijd overigens een unicum. Het kwartje viel bij Hervé en de keuze was gemaakt. Hervé en Diane vestigden zich als eersten 24 jaar geleden in Luyan de Cuyo, nu hét malbec gebied in de wereld. In Bordeaux was malbec een blenddruif, en in Argentinië was dat niet anders. Hervé en Diane waren de eerste die daar aanbrachten met hun mono-cepages. Inmiddels werken er 80 mensen voor het echtpaar Fabre.


Pietro Sartori kocht in 1898 een eigen bescheiden wijngaard om zijn hotel van eigen wijn te voorzien. Hiermee is Sartori één van de oudste wijnhuizen in de buurt van Verona. Het was zijn zoon Regolo die het wijnhuis tot grote hoogtes heeft gebracht, helaas stierf Regolo op te jonge leeftijd, zijn vader Pietro overleefde hem. Het wijnhuis Sartori eert Regolo sinds enkele decennia met een topwijn die gemaakt is volgens de methode Vino di Ripasso (zie kader) met de naam Regolo. Tegenwoordig staat de 4e generatie aan het roer. Onder de leiding van de deels in de V.S. opgeleide Andrea Sartori, heeft de export een enorme vlucht genomen: Sartori exporteert maar liefst 80% van zijn productie.

 

 


GCF bezit momenteel 63 wijnhuizen in de meeste wijnbouwgebieden in Frankrijk waaronder wijnproducent Arthur Metz en het Domaine Viticole de la Ville de Colmar in de Elzas, Lacheteau in de Loire, Pasquier des Vignes in Beaujolais, Maison du Vigneron in de Jura, Caves Carod (Clairette de Die, Rhône), Francois Martenot in de Bourgogne en Domaine de la Baume in de buurt van Béziers (Languedoc). Calvet, een wijnhandelsmaatschappij uit Bordeaux, werd in 2007 toegevoegd. Voor alle duidelijkheid: deze bedrijven opereren zelfstandig zoals voorheen, maar binnen het kader van GCF. Helfrich staat niet stil, interessante bedrijven zullen ook in de toekomst worden aangekocht. Never a dull moment daar in de Elzas!

 

 

 


De geschiedenis van de Familia Torres als wijnbouwers dateert sinds 1559 en in 1870 richttende broers Miguel en Jaime Torres Vendrell ‘Casa Torres y Compañía, cosechero y exportadora de vino’ op (‘Torres and Company, vintner en exporteur van wijn’) in Vilafranca del Penedès. In de afgelopen 150 jaar hebben vijf generaties van dezelfde familie de hoogtepunten en dieptepunten van elk tijdperk meegemaakt en bijgedragen aan de ontwikkeling van het bedrijf met een innovatieve visie.  De Familia Torres was en is wereldwijd een referentie voor Spaanse wijn.

 

 

 


Art of Wines: Slijterij, wijnhandel, groothandel. The ART OF WINES importeert zelf haar wijnen voor particulieren, horeca en bedrijven. Vier jaar achter elkaar heeft Art of Wines de prijs beste assortiment van Nederland gewonnen Voor de horeca verzorgen wij de complete wijnkaart. Voor bedrijven verzorgen zij de gehele drankvoorziening voor borrels en recepties. Relatiegeschenken kunt u aan ze uitbesteden. Zij bezorgen wijnen door heel Europa en zelfs daarbuiten. Onder de naam The ART OF WHISKY bieden zij een zeer ruim en groeiend whiskyassortiment uit alle gebieden van de wereld aan. Onder de naam The ART OF SPIRITS bieden wij een zeer uitgebreid assortiment gedistilleerd aan, met daarin bijvoorbeeld jenever van ZUIDAM, rum, Wodka, Cognac, Grappa en Armagnac


Donkere vlekken op je lippen en tanden kunnen zelfs door de allerbeste rode wijnen ontstaan. Een groepje wijnminnaars heeft daar iets voor uitgevonden: het wijndoekje. Een los verpakt, vochtig doekje waarmee je wijnaanslag snel en zacht verwijdert. Bovendien is het biologisch afbreekbaar en geven de toegevoegde mint en aloë vera een fris en verzorgd gevoel. Winebusiness.nl is heel blij met het Wijndoekje als vaste gadget bij de vele proeverijen.

 

 


Albert Heijn is een van de grootste – zo niet de grootste – wijnverkoper en importeur van Nederland. In de gemiddelde Albert Heijn winkel staan wel tot 900 wijnen, en online 1200. Keuze te over. dus. Op Winebusiness.nl worden regelmatig wijnen van Albert Heijn besproken. Voor iedereen wat wils, voor iedere portemonnee geschikt.

 

Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl