8 – 14 november | Internationale sherry week

Sherry Wijnen viert van 8 tot en met 14 november voor de achtste keer op rij de Internationale Sherry Week. Gedurende deze week zijn er over de hele wereld speciale Sherry proeverijen en evenementen. In Nederland viert de D.O. Sherry wijnen dit met de Sherry Wine Bar Week. Een week waarin meer dan 20 wijnbars in Nederland een speciale ‘wine flight’ met verschillende stijlen Sherry wijnen serveren. Benieuwd bij welke wijnbars je een wine flight kunt bestellen? De deelnemende wijnbars zijn te vinden op Ontdek Sherry

Tijdens de Internationale Sherry week worden wereldwijd een groot aantal inspirerende online- en offline evenementen georganiseerd, zoals proeverijen, lezingen en masterclasses. Deze evenementen worden onder andere georganiseerd door bars, restaurants, bodega’s en wijnhandelaren van over de hele wereld om Sherry fans samen te brengen en wederom te inspireren. Naast deze internationale festiviteiten organiseert D.O. Sherry wijnen zelf ook de Wine Bar Week.

Sherry wijn bestaat uit een breed en gevarieerd aanbod. Ze variëren in kleur en smaak, vandaar de bewering dat er voor elke smaak en gelegenheid een Sherry wijn is. Of je nu van hele droge of juist van hele zoete wijnen houdt. Gedurende de Wine Bar Week, die plaats vindt van 8 tot en met 14 november, kunnen bezoekers in maar liefst 21 wijnbars in Nederland wine flights bestellen. Deze wine flights bestaan uit drie verschillende stijlen Sherry, van heel ziltig en licht tot zoet en zijdeachtig. Zo kunnen geïnteresseerden de veelzijdigheid van verschillende Sherry wijnen proeven. Daarnaast zijn er op deze locaties informatieve boekjes te vinden om tijdens het proeven kennis over alle verschillende Sherry stijlen te vergroten.

Over de Consejo Regulador      
De Raad van Toezicht van de D.O. Vinos de Jerez (Sherry Wijnen), bekend als de zogeheten Consejo Regulador, was de eerste die in 1935 het reglement voor een oorsprongsbenaming publiceerde. Daarom hebben we het over Jerez-Xérès-Sherry en Manzanilla-Sanlúcar de Barrameda als oudste oorsprongsbenamingen (D.O.) in Spanje. Binnen het Sherry gebied is er nog een ander product, namelijk de “Sherry Azijn”. Deze wordt sinds 1994 eveneens beschermd door een oorsprongsbenaming (P.D.O.). De Raad van Toezicht die deze drie benamingen beschermt, verenigt 1.750 wijnbouwers en een honderdtal wijnhuizen, die gevestigd zijn in de zogenaamde Marco de Jerez in de provincie Cádiz. Zij zijn allen verantwoordelijk voor het beheer, de controle en de kwaliteit van alle wijnen. Dit waarborgt de kwaliteit van de betreffende regionale producten ten behoeve van de consumentenmarkt. Het werk van de Consejo Regulador heeft deze D.O.P.’s internationale erkenning gebracht. Het gaat om wijnen met een buitengewone variëteit en een echt karakter, met een zeer lange exporttraditie en merken die in de hele wereld echte Spaanse iconen vertegenwoordigen.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl