Deze Nederlandse herfstvakantie heeft een Spaans tintje, voor het eerst kan men Spaans genieten met de zgn. Rioja Restaurant Weeks. De Rioja restaurant Weeks komen erop neer dat alle gerechten naar keuze worden gecombineerd met wijnen uit de Rioja:
- Data: 2 weken van 14 oktober t/m 28 oktober 2019
- Het is de eerste keer dat Rioja dit event in NL organiseert
- Daarom is de eerste editie bescheiden gestart met 6 deelnemers
- Dit zijn:
Restaurant de Jonge Dikkert, Amstelveen (Bib Gourmand)
Restaurant Salon de Provence, Breda (Bib Gourmand)
Restaurant Bentinck, Amerongen
Restaurant/ Gastrobar Boca, Leiden, recent geopend Spaans specialiteiten restaurant
Wijnbar WijnBijStijn, Den Bosch
Restaurant Flicka, Kerkdriel (1 * Michelin)
De formule van de Rioja Restaurant Weeks is simpel en kan voor ieder restaurant dat meerdere Rioja wijnen op de kaart heeft staan op eigen wijze worden ingevuld. Gasten worden tijdens een geheel menu verrast met telkens een andere Rioja wijn (wit, rosé of rood).
Melman Communications (MC) is verantwoordelijk voor de organisatie. De vloeiend Frans sprekende Melman organiseert dit in opdracht van Sopexa, dat geen kantoor meer heeft in Nederland. Zuid-Tirol en Label Rouge zijn de andere opdrachten via Sopexa in handen van MC.
De Jonge Dikkert beperkte haar Rioja’s tot de Nivarius Blanco 2017; een vettig frisse tempranillo blanco en de leuk uitgedoste Gran Bohedal Gran Reserva 2011. De combinaties met coquilles en eend waren goed. Eend is krachtig en daar wist de Gran Reserva wel raad mee en de Nivarius sloot naadloos aan bij de coquilles en het tussengerecht van geroosterde bloemkool.
De Restaurant weeks duren nog tot en met maandag 28 oktober a.s