AH | Herfstwijnen

De herfst is een sfeervol seizoen. De ene dag kun je zonneschijn hebben, de andere dag word je van je fiets geblazen. Het is eerder donker, de bladeren fladderen om je heen en naar huis gaan wordt dan echt een beloning. Zeker als daar een mooi glas op tafel staat. Ook op wijngebied staat de herfst namelijk zijn mannetje of vrouwtje. De wijnen uit bijvoorbeeld de Rhône en Beaujolais worden vaak in het najaar gedronken. Maar er is zoveel meer. Hieronder een selectie uit het grote aanbod van Albert Heijn. Vier rode wijnen uit Frankrijk en Duitsland. De prijzen liggen onder en rond de tien Euro.

  • Een sappig fruitige Spätburgunder, zo heet pinot noir in Duitsland, uit de Pfalz. Fruitig met een klein aangenaam droogje, met deze spätburgunder verleid je rode wijn haters, die gaan overstag: AH Excellent Selectie Spätburgunder € 7,49 Hiervoor krijg je véél wijn voor je geld, het kenmerk van de Albert Heijn Excellent Selectie.
  • AH Excellent Selectie Côtes du Rhône Villages:  Heerlijke easy-drinking soepele rode Rhône, sappig met een licht pepertje. Heerlijk om zo te drinken, combineert ook makkelijk met allerlei gerechten. Van kip tot chili con carne. Koelen doet de wijn goed. € 6,99 Ook hier véél wijn voor je geld, het kenmerk van de Albert Heijn Excellent Selectie.
  • Gabriel Meffre Côtes du Rhône Villages Saint Siffrein:  Deze Côtes du Rhone Villages komt van Gabriel Meffre, een bekend en befaamd huis in de streek. Hij heeft iets meer stevigheid dan dan de Excellent Selectie en is gemaakt van dezelfde druiven: grenache en syrah. Lekker ongecompliceerd genieten van het mooiste van de Rhône. € 6,99
  • Rodet Bourgogne Pinot Noir  Deze instap Bourgogne brengt de eerste tijd van zijn leven door op RVS, en heeft daardoor een hele lichte stijl met rood fruit en frisse zuren. Een doordrinkwijn waar je iedereen mee blij maakt. Even koelen van tevoren. € 10,99

ChvZ


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl