Bellingham | Horeca ondernemers maken eigen Homestead blend

Op het strand van Noordwijk werd door LFE voor leden van Groupe du Vin en hun horeca relaties een unieke blending wedstrijd onder leiding van Arlène Mains, wijnmaakster bij Bellingham georganiseerd. Met als inzet het maken van de definitieve samenstelling van een éénmalige Bellingham Homestead blend speciaal voor de Nederlandse markt.

Voor deze eerste blendingwedstrijd streden 7 teams om de eer voor samenstelling van de uiteindelijke blend. Met als belangrijkste spelregel dat deze gedomineerd moest worden door shiraz en/of pinotage, de belangrijkste druivensoorten voor Bellingham aangevuld met keuze uit mouvèdre, petit shiraz en malbec.  De drie beste blends werden door een deskundige jury, geleid door de wijnmaakster Arlène Mains van Bellingham, geselecteerd waarbij gelet werd op karakter en drinkbaarheid. Daarna werd door alle deelnemers uit de drie finalisten democratisch de uiteindelijke winnaar bepaald.

Deze eerste Bellingham blending wedstrijd werd gewonnen door het team van BJ Wijnkopers & Restaurant De Molenaar. In de winnende blend speelt de typisch Zuid-Afrikaanse druivensoort, pinotage met 50% de hoofdrol aangevuld met 25% shiraz, 15% petit shiraz en 10% mouvèdre.

‘We waren gestart met 50% shiraz maar naarmate we meer pinotage toevoegden vonden we de blend veel meer power krijgen en lekkerder’, vertelt Bertjan Stadman van het winnende team van BJ Wijnkopers.

Deze éénmalige Bellingham Homestead blend komt dit najaar in een beperkte oplage van 6.000 flessen exclusief beschikbaar bij de leden van Groupe du Vin.

LFE is exclusief importeur van Bellingham voor Nederland. Groupe Du Vin is onderdeel van LFE. Bij Groupe du Vin zijn een 30-tal lokale wijnbedrijven aangesloten die allemaal beschikken over kennis van de regio en een persoonlijke benadering hebben.

Bron: persbericht

Fot: wijnmaakster Arlene Chains


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl