Delivers en Gastrovino | Gaat over in Gastrovino Nederland

Per 1 oktober gaat Delivers & Gastrovino over in Gastrovino Nederland. Deze nieuwe samenwerking bestaat uit de huidige coöperatie Delivers & Gastrovino, Dhr. Arjan Rosendaal namens Rosen Beheer en de nieuwe  partner Home of Gastrovino. Gastrovino Nederland heeft als doel een sterke formule in de markt te zetten gericht op wijn en delicatessen voor consumenten die zoeken naar kwaliteit en beleving.

Gastrovino Nederland gelooft in de combinatie van winkel en horeca

Gastrovino Nederland combineert de kracht van een landelijke samenwerking met zelfstandige ondernemers in de regio. Elke ondernemer voorziet op zijn/haar locatie in de wijn- en delicatessen  behoefte in de regio. De nieuwe samenstelling heeft grote toekomstplannen: Het gezamenlijk formuleren, ontwikkelen en uitbouwen van een aansprekend wijn, delicatessen, traiteur, cadeau én horecaconcept met in totaal 50 vestigingen binnen vijf jaar.

 Algemeen directeur Arjan Rosendaal: “ Met een blurring concept op hoog niveau bieden wij een plek aan consumenten die zoeken naar kwaliteit en beleving. Uniek is dat de Gastrovino organisatie de ambachtelijke wijnen exclusief importeert voor de Nederlandse markt en exclusief verkoopt via de aangesloten Gastrovino winkels. Daarbij zal Gastrovino het vers en delicatessen assortiment extra aandacht  geven  om te voldoen aan de steeds veranderende behoefte van de culinaire consument. Gastrovino Nederland is actief in gesprek en op zoek naar ondernemers die toekomst zien in een gecombineerd winkel-horeca concept.”

Flagshipstore Gastrovino by La Liguria

In november  2019 wordt de eerste Gastrovino Flagshipstore in de FRESH! Leidsenhage geopend. Leidsenhage is volop in verbouwing en zal in 2020 verder gaan als het grootste winkelcentrum  van Nederland ‘Mall of the Netherlands’. Gastrovino by La Liguria in FRESH! is de eerste vestiging waar de complete beleving samenkomt. Consumenten kunnen hier op één locatie internationale wijnen en Italiaanse specialiteiten proeven, drinken en kopen. Tevens kan men de wijnbestelling afhalen bij de unieke Wine Drive Thru. In het voorjaar 2020 wordt de tweede vestiging Gastrovino by La Liguria in het Sluiswachtershuis Scheveningen geopend.

Over de Coöperatie Delivers & Gastrovino

De huidige coöperatieve inkoopvereniging  bestaat uit 24 zelfstandige winkels verspreid over Nederland. Gezamenlijk kopen zij  sinds 1932 wijn en delicatessen vanuit alle delen van de wereld via de geselecteerde contractpartners. Arjan Rosendaal is sinds 2008 verbonden bij de Gastrovino organisatie en zal per 1 oktober 2019 als algemeen directeur Gastrovino Nederland gaan leiden.

Over Home of Gastrovino

Home of Gastrovino bestaat uit de ondernemers Winston van Eijkelenborg, Damiano Piacenza, Menno Lieuwens en Chris Brosius. Zij staan tevens aan het roer van Wine & Spirits (wijnimporteur sinds 1991), Jacobus Toet (kaviaar, zalm en luxe relatiegeschenken sinds 1983) en Home of Italy (Ristorante La Liguria sinds 1977, en de moderne Burrata restaurants).

Winston van Eijkelenborg:  “Met onze ervaring in zowel de horeca, luxe producten zoals kaviaar, truffel en zalm en als wijnimporteur voelt Gastrovino Nederland als een logische stap. Mensen hechten meer waarde aan kwaliteit en beleving, als tegenwicht aan webshops en supermarkten. In de nieuwe Gastrovino vestigingen zijn mooie producten te koop, kan inspiratie worden opgedaan, kan worden geproefd en kan worden geleerd over wijnen en delicatessen in een mooie en sfeervolle omgeving. Met persoonlijke en kundige service door een winkelier / gastheer en met een exclusief en onderscheidend assortiment. Wij sluiten graag aan door met onze horecagroep Home of Italy twee vestigingen te openen in Leidsenhage en Scheveningen. Hier komen horeca en retail samen.  ”

Wijnimporteur Wine & Spirits wordt tevens de nieuwe distributiepartner van Gastrovino Nederland  en verzorgt  gehele distributie van de eigen Gastrovino wijnen voor alle aangesloten winkels.  Gastrovino Nederland kan zich daardoor volledig richten op de uitrol van het concept en de verkoop en marketing van wijn en delicatessen. De huidige activiteiten van Wine & Spirits als zelfstandig importeur van wijn, gedistilleerd, bier en functionele dranken voor de horeca, vakhandel en retail wordt actief voortgezet.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl