Charlotte

Fine Food Professional inspirerend

finefoodHet prachtige nazomerweer weerhield ruim 500 horecaprofessionals er niet van maandag 3 oktober een bezoek te brengen aan de eerste editie van Fine Food Professional, een nieuw evenement van The Wine & Food Association. De Fine Food Professional is de fine food-tegenhanger van de Wine Professional. Gezien het grote aantal bezoekers voorziet het evenement duidelijk in een behoefte. Dat deze beurs een vervolg gaat krijgen staat dan ook buiten kijf. 

 

Grote trekpleister van de vakbeurs in het NH Barbizon Palace in Amsterdam was ongetwijfeld de showcase van jonge genomineerden voor de GaultMillau Awards Belofte van het Jaar, Talentvol Sommelier en Talentvol Gastvrouw/Gastheer. Op een podium in het midden van de St. Olofskapel lieten 14 jonge talenten zich ten overstaan van drie vakjury’s en het aanwezige publiek van collega-professionals van hun beste kant zien. Op het als ontvangstkamer ingerichte balkon van de St. Olofskapel heerste een gezonde spanning en een grote mate van collegialiteit onder de genomineerden, alvorens zij de rode loper betraden op weg naar de vakjury. De beoordeling van hun prestaties weegt voor 30% mee bij de toekenning van de GaultMillau Awards, maandagavond 31 oktober tijdens de presentatie van de nieuwe GaultMillau gids 2012 in het Circustheater in Scheveningen.

 

De jury’s bestonden uit: Michael Daals, Ronald Opten, Roy Pelgrim en Noël Vanwittenbergh (Talentvol Sommelier); Jonnie Boer, Jannis Brevet, François Geurds, Erik van Loo en Chris Naylor (Belofte van het Jaar); Harrie Baas, Niek Beute, Thérèse Boer, Edwin van de Goor en Alex Klein (Talentvol Gastvrouw/Gastheer). Op het Fine Food Professional speelde fine food de hoofdrol. Bij de 13 druk bezochte masterclasses en presentaties stond fine food centraal: sessies met patisserie, Oosterscheldekreeft, kazen, oesters, mosselen, brood, kaviaar, tomaat en Wagyu beef, de wijn speelde hierbij een begeleidende of ondersteunende rol. Ook circa 70% van de exposanten was importeur of producent van fine food-producten. Wijn kreeg uiteraard serieuze aandacht. Voor de diverse masterclasses waren met zorg selecties samengesteld van fraaie champagnes en gastronomisch interessante stille wijnen, onder meer uit Rueda, Chili en South Australia. Speciale gasten uit deze en andere gebieden gaven Fine Food Professional direct al bij de eerste editie een internationaal tintje.

 


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl