Hema-wijnen Helemaal Hema

Hema staat bekend om haar goede en vriendelijk geprijsde wijnassortiment. Afgelopen week werden de twee belangrijkste wijngidsen van Nederland weer uitgebracht: De Grote Hamersma van Harold Hamersma en De Omfietswijngids van Nicolaas Klei. Ook dit jaar zijn hierin een flink aantal Hema wijnen met prachtige cijfers bekroond. Hierbij is vooral de prijs/kwaliteit verhouding interessant. Alle bekroonde wijnen vallen namelijk in een prijsklasse van €3 t/m €13.

Dit jaar zijn er maar liefst 36 Hema wijnen bekroond in dé wijngids voor wijnliefhebbend Nederland. Absolute uitblinker in de Grote Hamersma dit jaar is Domäne Wachau, grüner veltliner 2016. Deze frisdroge aperitiefwijn is bekroond met een 9! ‘Beste grüner veltliner die voor dit geld te koop is‘, aldus Harold Hamersma. Domäne Wachau grüner veltliner ligt bij Hema in het schap voor €7,-.

Ook rood is goed vertegenwoordigd tussen de bekroonde wijnen. Niche de Torre Oria, petit verdot merlot 2014 bijvoorbeeld. Nieuw in het assortiment bij Hema voor slechts €5,50 en nu al bekroond met een 8,5. ‘Niet alleen vanwege het feit dat we nu eens Spaans rood in het glas krijgen dat voor de verandering niet is gemaakt met tempranillo en/of garnacha. Maar omdat deze niche ons donker, kloek en vol rood brengt‘.

Nicolaas Klei selecteerde voor de nieuwe Omfietswijngids vijftien Hema wijnen die het omfietsen meer dan waard zijn. Zoals bijvoorbeeld de Copa Sabia, cava brut reserva emoción. Intense aroma’s van wit fruit, lekker fris en een bijzonder fijne mouse. Nicolaas Klei proefde blind een heel rijtje cava’s en Copa Sabia was overduidelijk de winnaar: ‘Niet omdat het de meest complexe schuimwijn is, of ‘net champagne!’, maar in al z’n eerlijke ruige eenvoud precies wat cava moet zijn.‘ Ook voor de prijs fiets je om, een fles Copa Sabia, cava brut reserva emoción kost namelijk maar €7,50.

Een van de favoriete rode wijnen van Nicolaas is Château Fourreau, bordeaux 2015. Een fruitige neus en zachte tannines of zoals Nicolaas het zelf zegt: ‘Kleine, karaktervolle bordeaux met fiks wat merlotleer en net genoeg strengheid in de afdronk.‘ Deze rode wijn ligt voor €5,50 in de winkel.

Voor meer informatie en de wijnen zie: Hema wijnen

Over Hema

Sinds 1926 maakt Hema het dagelijkse leven van haar klanten makkelijker en leuker. Met producten die opvallen door een goede kwaliteit, een goed ontwerp en een scherpe Prijs. Hema heeft meer dan 700 winkels in 7 landen, 17.000 medewerkers en circa 32.000 producten en diensten. Hema

 

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl