Insecten eten: vanavond op NPO 3 21.00 uur: Bugs

Een jong team van het Nordic Food Lab (bekend van toprestaurant NOMA) reist de wereld over op zoek naar manieren om van insecten lekker eten te maken. Is dit wellicht de oplossing voor het wereldvoedselprobleem?

Wereldwijd eten twee miljard mensen insecten, maar waarom trekken wij nog vaak een vies gezicht bij de gedachte alleen al? Insecten eten is ‘hot’. Vooral sinds de VN het consumeren van insecten als oplossing ziet in de strijd tegen wereldhonger, prijzen koks de beestjes om hun smaak, milieuactivisten om hun lage ecologische impact en wetenschappers om hun voedingswaarde. Toch wil de westerse consument er nog niet echt aan. Het Nordic Food Lab-team probeert hier verandering in de brengen.

Regisseur Andreas Johnsen volgt het team terwijl ze insecten vangen, kweken, koken en proeven in Europa, Australië, Mexico, Kenia en Japan, altijd op zoek naar de ‘deliciousness’. Tijdens hun reis eten ze de meest fascinerende eetbare insecten, van termietkoninginnen en honingmieren tot giftige reuzehommels en sabelsprinkhanen, die volgens lokale recepten bereid zijn. Zou dit de oplossing voor het wereldvoedselprobleem kunnen zijn?

Regie Andreas Johnson, een internationale coproductie, met o.a. Submarine en VPRO, met steun van o.a. Filmfonds.

3Doc: Bugs wordt uitgezonden tijdens de NPO Foodweken, vanaf 10 mei 6 weken lang op woensdag- en donderdagavond op NPO 3.

Foto: termiet met mango

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl