Italiaanse Wijnvakdag 2017: Grote opkomst, veelzijdige wijnen & vakkundige seminars

Maandag 8 mei vond de 8e editie van de Italiaanse Wijnvakdag plaats. Een groot en divers aanbod van Italiaanse wijnen en specialiteiten werd verzorgd door maar liefst 35 deelnemende importeurs. De mooie en ruim opgezette ambiance van de Kookfabriek in Amsterdam/Duivendrecht zorgde opnieuw voor een ontspannen en toch zakelijke sfeer. De diversiteit in het wijnaanbod vond zijn weerslag in drie zeer vakkundig uitgevoerde en volledig volgeboekte masterclasses op de eerste verdieping.

Roero

De eerste masterclass werd verzorgd door wijnimport De Wijnengel en behandelde de Roero streek in Piemonte. Aan de hand van een aantal top Roero’s van het huis Malvirà werd het gebied behandeld en proefde men verschillende jaargangen van dezelfde wijnen. De proeverij werd begeleid door heerlijke kazen van Bourgondisch Lifestyle.

Druif vs. Terroir

Tijdens de tweede masterclass behandelde Lars Daniëls, MV en terroirspecialist, de balans tussen druivenras en terroir. Waarom doen bepaalde druiven het juist zo goed op specifieke terroirs? Wat is de invloed van het terroir op de uiteindelijke wijn? Kortom, waar vind je de beste match tussen druivenras en terroir? Aan de hand van vier rode en vier witte wijnen werd de theorie proefondervindelijk gedemonstreerd.

De opmars van Lambrusco in de gastronomie

In de derde masterclass, ten slotte, wist Noël Vanwittenbergh SVH Wijnmeester, aan te tonen dat er wel degelijk uitstekende Lambrusco wordt gemaakt. Onder andere door het wijnhuis Cantina La Volta. Niet alleen in Italië is de bekende bubbelwijn bezig aan een opmars in de top gastronomie, ook in het buitenland wint de mousserende rode wijn aan populariteit. De wijnen – geïmporteerd door Vino & Vetro – werden begeleid door kazen en vleeswaren uit dezelfde regio, geïmporteerd door Bologna Foods.

De doorlopende proeverij vond in de grote zaal plaats en bood naast veel gevestigde wijnimporteurs met een zeer gewaardeerd assortiment, ook plaats aan een groot aantal nieuwkomers met een verrassend aanbod. Verder waren er dit jaar Italiaanse ciders te proeven en werd er opnieuw gekookt door Mercato Italiano. De Italiaanse kazen, vleeswaren, olijfolie en regionale specialiteiten completeerden het geheel tot een waar Italiaans feest.

Bron: persbericht

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl