Jean Loron: soepel en duurzaam

Jean Loron – de naamgever – werd in 1711 geboren. Hij specialiseerde zich in het vinden van de beste climats in de Beaulolais en Bourgogne en maakte daar vervolgens wijn van. Innoveren en wijnmaken doet Jean Loron nog tot op de dag van vandaag in een langdurige familietraditie. De kleinzoon van Jean, Jean-Marie Loron, burgemeester van Chénas en voormalig beheerder van het kerkelijke landgoed in Mâcon, zette in 1821 een bedrijf op dat Beaujolais en Mâcon wijnen exporteert.

Zijn zoon op zijn beurt, voegde het bedrijf in 1852 samen met dat van zijn schoonvader, die in de 18e eeuw handelde in wijn in de plaatsen Saint-Amour en Juliénas. Deze schoonfamilie had tevens het landgoed Clos des Billards in Saint-Amour in hun bezit. Vandaag de dag wordt het bedrijf geleid door de 8e generatie van de familie. De kwaliteit en betrouwbaarheid van de wijnen is inmiddels internationaal bekend. Het goede imago van Loron & Fils op het gebied van duurzame wijnen draagt bij aan hun uitstekende reputatie. Maison Loron is het enige wijnbedrijf dat voor 80% gespecialiseerd is in Beaujolais en Mâconnais wijnen.

Ik proefde een rijtje super soepele en elegante wijnen. Een fruitige Beaujolais Villages, een Gamay Syrah – nooit eerder geproefd, herbergt het beste van beiden; sappig en kruidig, een echte aanrader. Een fruitige chardonnay en een knisperig frisse sauvignon, beiden uit de Lanquedoc. En er is nog veel meer. De wijnen hier genoemd kosten allen € 8,95. Zet ook de rode wijnen even in de koeling.

Wijnkring


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl