Keurmerk KVNW voor 3 bedrijven

Keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar

Keurmerk14Van Houtert: ‘Wijnimporteurs hebben het voorrecht te werken met een prachtig product, met een eerlijk en betrouwbaar imago. Dit keurmerk zet professionele bedrijven die zich niet alleen houden aan alle geldende regels maar ook bewust bezig zijn met mens en maatschappij in het zonnetje. Certificering is voor elk van deze bedrijven, groot of klein, in alle gevallen een prestatie!

 

Drie bedrijven hebben 10 april het vernieuwde certificaat KVNW Register Wijnhandelaar uitgereikt gekregen. Ze ontvingen het keurmerk onder groot applaus uit handen van de voorzitter van de KVNW, de heer P.F.L. van Houtert.

De bedrijven zijn afgelopen maanden door DNV-GL getoetst op een aantal strenge eisen. Inmiddels zijn er 30 wijnimporteurs in bezit van dit keurmerk. Het keurmerk KVNW Register Wijnhandelaar bestaat al sinds 2001 maar is in 2012 grondig geactualiseerd. Sinds de actualisatie kent het keurmerk enkele voorwaarden met een meer specifiek MVO-karakter. Van Houtert: ‘Wij weten dat er speciale aandacht is voor de wijnbranche. Daarom moedigen wij de bij de KVNW aangesloten bedrijven aan om bewust bezig te zijn met bijvoorbeeld milieu, arbeidsomstandigheden bij de producent en verantwoorde wijnconsumptie door de afnemer’.

De volgende bedrijven ontvingen het vernieuwde keurmerk:

•           Activin / L’Exception Lenselink te Zoetermeer

•           Imperial Wijnkoperij te Den Dolder

•           Kelders Wijnimport te Udenhout

KVNW Register Wijnhandelaren voldoen aan een aantal nauwkeurig omschreven kwalitatieve voorwaarden met betrekking tot de bedrijfsvoering, transport, milieu, inkoopvoorwaarden en voedselveiligheid. De voorwaarden zijn gebaseerd op internationaal erkende kwaliteitsnormen als HACCP, BRC, IFS en ISO 9001/22000, door de KVNW praktisch vertaald voor de wijnbranche.

Foto: Van links naar rechts: mevrouw R. Meij van Imperial Wijnkoperij, de heer C. Griffioen van Activin / L’Exception Lenselink, de heer P. van Houtert – voorzitter KVNW -, de heer F. Koome van Activin / L’Exception Lenselink en mevrouw C. Kelders van Kelders Wijnimport.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl