Liquid Art

15 & 16/11: Liquid Art – champagne expo

champagne druppelsWijn is pure kunst. Het is een gedicht dat gebotteld is, een schilderij dat je raakt. Het is dan ook de beleving die telt’ zegt Europees champagne ambassadeur, topgastronoom en sommelier Niek Beute. ‘Vind je het niet veel mooier om jezelf te ontmoeten in wijn dan met zuurtjes en bittertjes bezig te zijn? Om te kijken welke smaken en herinneringen de inhoud oproept? En deze vervolgens te delen met je vrienden?’ Bij Liquid Art vind je een twintigtal wijnen opgesteld in een expositie, met standaard een audiotour.


Gewoon via je smartphone en nog een keer terug te luisteren. Beeldfragmenten als extra achtergrond, een inleiding in het proces of het gebied; net als in een expositie van een museum. Maar bij Liquid Art worden naast je ogen, je oren en je emoties ook je smaak geprikkeld. Want wijn moet natuurlijk geproefd worden.

Wijnproeverijen zijn in de regel toch altijd een beetje hetzelfde. Een rijtje flessen, een glas en iemand achter een tafeltje die er meer of minder leuk wat over kan vertellen. Altijd een moment dat diegene te druk is om naar je vraag te luisteren of dat je het gevoel hebt dat je vraag al honderd keer gesteld is. Terwijl de romantiek achter de wijn, de vreemde feitjes en de emotie erbij juist een wijnbelevenis maakt.

Tijd voor vernieuwing. De officiële Europese champagne ambassadeur Niek Beute denkt dat het anders kan. Dat gevoel van ongemak wat een wijnproeverij je kan geven is zo vergelijkbaar met een bezoek aan een museum. Je kijkt naar de stukken, leest het nikszeggende bordje ernaast en baalt dat je de audiotour niet genomen hebt. Want wees nu eerlijk, wie weet er genoeg van kunst om elk schilderij in het Rijksmuseum in de juiste context te kunnen plaatsen? En juist die context kan het schilderij zo bijzonder maken. Deze twee vergelijkbare ervaringen kunnen een-op-een over elkaar gelegd worden. Het idee van Liquid Art als platform was geboren.

Er zijn al plannen voor meer events, maar vanzelfsprekend draait deze eerste editie om champagne. Van grote meesters en klassieke werken tot street-art en opkomend talent. In de setting van het Scheepvaartmuseum wordt het expositiegevoel compleet gemaakt, of zoals Niek het zegt: ‘Liquid Art biedt inhoud, vermaak en ontspanning. Duik in de expositie, ontspan in de bar of verdiep jezelf tijdens een masterclass, allemaal in je eigen tempo. En ik beloof; je wilt voortaan veel vaker champagne drinken dan alleen op 31 december.

Wat? Liquid Art: The Champagne Edition

Wanneer? 15 en 16 november tussen 14 en 19

Waar? Het Scheepvaartmuseum

Organisatie: www.moeskopsvroom.nl


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl