lof der zotheid

Niets dan lof

 

foto nico uit pcColumnist Nico McGough bezoekt en schrijft regelmatig over restaurants. Vandaag zoomt hij in op een restaurant in Den Haag waar de prijzen van de topwijnen op de wijnkaart een ware aanbeveling zijn, hetzelfde geldt voor de kwaliteit van de keuken. Het woord is aan McGough:

 

Wijnschrijvers van formaat, waaronder Hubrecht Duijker reppen vaak over de wijnprijzen in Nederlandse restaurants. Het is niet aan mij om daar verder op in te gaan, maar er zijn wel eens ervaringen die ik graag deel met lezers, omdat er sprake is van een bijzondere situatie. Niets dan Lof daarom voor De Lof der Zotheid, een klassiek en haast huiselijk gezellig te noemen restaurant aan de Breitnerlaan in het Benoordenhout, een keurige wijk in Den Haag.

 A la carte eten blijft er een betaalbare ervaring, de menukaart is verdeeld in klassiekers en specials. Bij de klassieke voorgerechten onder meer peking eend met pannekoekjes & lenteui (€ 13,50). Vitello tonato (€12,-) en een salade in twee formaten van cajunkip, klein € 7,50, groot € 9,50. Aan de andere kant een verdienstelijke tartaar van tonijn met koriander mayonaise (€ 12,50) of een caesar salad met rivierkreeftjes (€ 13,50). Hoofdgerechten aan de klassieke kant laten onder meer Kogelbiefstuk van Waards Rund zien (€ 18,50) of een uit de kluiten gewassen zeetong van ruim 300 gram voor € 30,-. Aan de specials zijde is er een buitengewone zeeduivel, omwikkeld met parmaham en geserveerd met risotto voor € 22,50 of een ouderwets smakende ree goulash met aardappelpure en rode kool voor € 19,50. Uitstekend is de prijs kwaliteit te noemen van het (dagelijks) wisselende drie gangen menu. Voor € 29,50 zal het lastig worden om elders betere waar voor het geld te vinden. Er zijn 7 kindermenu’s, variërend van € 7,- tot € 10 euro, en twee speciaal op de junioren afgestemde desserts van gemiddeld € 4,-. Maar dat is nog niet alles.

 

Op het schoolbord staan namelijk allerlei wijnen tegen prijzen die er niet om liegen. Ik noem er een paar. Om te beginnen de prima Champagne van Delamotte. Geen oud of versleten partijtje dat voor ‘weinig’ werd gekocht, nee knisperend verse, recent gedegorgeerde Champagne. prijs? € 7,50 en zij doen niet ‘zuinigjes’ over heet afvullen van uw glas kan ik u melden. Intimi weten natuurlijk feilloos dat het hier de huis Champagne betreft van het gevierde, Parijse café, Les Deux Magots in St. Germain des Prés.

 

Verder op het bord? Château Pichon Lalande 2005 voor € 145,- boel geld denkt u misschien, maar ik zag nog geen week later exact die wijn aan tafel elders voor € 375,- Wilt u een Grand Cru in het glas voor minder geld? Bij De Lof Der Zotheid kan dat want zij voeren de uiterst drinkbare 1996 Château Cantemerle voor…….€ 49,50 (nee, geen schrijf fout) Voor dezelfde prijs kunt u ook de tweede wijn van Leoville Barton laten ontkurken uit het prachtjaar 2000.

 

Voor een paar pop meer (€55,- om precies te zijn) staat Château Talbot 1988 voor u klaar en als u meer in een ‘toscaanse mood’ verkeert kijk dan naar de Brunello di Montalcino van Angelo Gaja. Bij ‘De Lof’ telt u er slechts € 57,50 voor neer. Echt hele goeie prijzen lijkt mij.

 

Het bedrijf zit met regelmaat tot het dak toe vol dus reserveren is een aanbevolen gedachte. Ook voor kinderen is het een uitstekende plek. Er is een knus zijkamertje voor kleine gezelschappen.

 

Restaurant De Lof der Zotheid
Breitnerlaan 84
2596 HD Den Haag
tel 070 324 17 82

http://www.lofderzotheid.nl/

 

Nico McGough


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl