Meegaan met een ballonvaart? | Ramón Bilbao!

Ramón Bilbao zie je veelvuldig in de Spaanse horeca en dat zegt wel iets, want Spanjaarden zijn kieskeurige wijndrinkers. Ze drinken minder dan wij, 16 liter per jaar i.t.t. ons 22,3 liter, maar ze beschikken over een nationaal aanbod wat gigantisch is. Spanje staat aan de rand de top 5 van grootst wijnproducenten in de wereld, dus keuze genoeg op het Iberisch schiereiland. Als je dan binnenlands zo goed verkoopt, dan wil dat wel wat zeggen. Ook in ons kikkerlandje is Ramón Bilbao een topper. De wijnen zijn herkenbaar door hun elegantie, echt een kenmerk van Ramón Bilbao. De Crianza is zijdezacht. De Verdejo knisperfrist het glas in en de Rosado, met een zalmachtige Provencekleur, is zowel fruitig als mineralig. Een wijn met lengte.

Sowieso zijn deze wijnen al een feest om te drinken. Maar koop je nu 6 flessen Ramón Bilbao Verdejo, Rosado of Crianza (kan ook gecombineerd) dan maak je kans op een geheel verzorgde reis in de eerste week van juni naar wijnhuis Ramón Bilbao. Met heerlijke wijnen, een ballonvlucht én een fantastisch diner. Vul de actiecode in op Wijnkring RB en wellicht ga je dan in juni naar de Rioja.

Niet de eerste de beste

Ramón Bilbao Murga – is Spanje is de tweede achternaam altijd die van de moeder – richtte in 1924 Ramón Bilbao op. Ramón verkocht al sinds 1896 wijn van lokale wijnboeren. Maar hij had een droom en toen hij genoeg kapitaal had om eigen wijngaarden te kopen, begon hij zijn eigen wijnhuis. Zijn nazaten gingen daarmee door tot in 1966. Daarna werd het bedrijf een wat breder opgezette vennootschap met als centrale doel het produceren van de allermooiste wijnen uit de Rioja. Het jaar 1999 was een mijlpaal voor Ramón Bilbao. Het wijnhuis maakte al wijn op een hoog niveau, maar nog niet op grote schaal. Dat ging veranderen, de kwaliteit van de wijnen had namelijk de aandacht getrokken van één van de grootste drankenproducenten van Spanje: Diego Zamora. U weet wel, de producent van de populaire vanille likeur Licor 43. Zamora kocht Ramón Bilbao en investeerde in renovatie en modernisering. Hierdoor kon het wijnhuis niet alleen mooie kwaliteit maken, maar ook voldoende hoeveelheid om eerst de Spaanse en daarna de internationale markt te veroveren. In Spanje is Ramón Bilbao nu één van de meest verkochte wijnhuizen in de horeca. Door de leden van de Spaanse wijn community Verema is het bedrijf in 2013 zelfs verkozen tot wijnhuis van het jaar. In 2014 is Bodegas Ramón Bilbao tijdens de International Wine & Spirits Competition verkozen tot beste Spaanse wijnproducent van het jaar. Bovendien werd de Gran Reserva uitgeroepen tot beste Rioja wijn.

Koop je nu 6 flessen Ramón Bilbao Verdejo, Rosado of Crianza (kan ook gecombineerd) dan maak je kans op een geheel verzorgde reis in de eerste week van juni naar wijnhuis Ramón Bilbao. Met heerlijke wijnen, een ballonvlucht én een fantastisch diner. Vul de actiecode in op Wijnkring RB en wellicht ga je dan in juni naar de Rioja.

 

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl