Michelin 2024 | In Maastricht

Michelin zal de 2024-editie van de Michelin Gids Ceremonie voor Nederland houden op 7 oktober in MECC Maastricht. Voorheen vond de ceremonie steevast plaats in het voorjaar, ditmaal wordt het evenement parallel aan de horecavakbeurs BBB Maastricht georganiseerd. Deze ontwikkeling biedt nieuwe kansen voor de kwalitatief sterke horecavakbeurs. In het contract dat vandaag is ondertekend, is vastgelegd dat de Ceremonie voor de komende drie jaren in MECC Maastricht wordt gehouden. Na een evaluatie is er een optie voor nog drie bijkomende jaren.

Zoals elk jaar worden tijdens de MICHELIN Gids Ceremonie de restaurants bekendgemaakt die worden bekroond met één of meerdere MICHELIN Sterren, maar ook wie de nieuwe Groene MICHELIN sterren en Bib Gourmands ontvangen.

Tijdens het event worden ook de MICHELIN Awards uitgereikt. Daarmee worden professionals in de spotlights gezet die met hun talent en knowhow indruk hebben gemaakt op de inspectrices en inspecteurs van de MICHELIN Gids.

Maastricht is een culinaire hotspot van Nederland. Onder het rijke restaurantaanbod vinden fijnproevers er zowel restaurants met MICHELIN sterren als sfeervolle eetcafés. Daarnaast is het geen toeval dat de bekendmaking van de MICHELIN Sterren tijdens de Horecavakbeurs BBB Maastricht gebeurt.

Sinds 1955 komen duizenden horecaprofessionals jaarlijks samen op horecavakbeurs BBB Maastricht om zich te laten inspireren, te proeven en te netwerken. Onder het motto ‘More Horeca Success’ stimuleert de beurs betekenisvolle ontmoetingen tussen exposanten én bezoekers. De terugkeer van de MICHELIN biedt nieuwe kansen voor het verder uitbouwen van de kwalitatieve horecavakbeurs. De aankomende maanden wordt, gezamenlijk met MICHELIN, gewerkt aan een programma dat bijdraagt aan het succes voor zowel de exposant als bezoeker.

Folie Culinaire
De MICHELIN-uitreikingen sluiten naadloos aan bij het concept Folie Culinaire op BBB Maastricht. Dit onderdeel van de beurs is gericht op het hogere gastronomische segment. Alle chef-koks die aan het hoofd staan van de Nederlandse MICHELIN sterren worden uitgenodigd voor de Ceremonie, evenals journalisten en professionals uit de sector. Een bezoek aan horecavakbeurs, en daarmee dus ook Folie Culinaire, staat op het programma. Deze samenkomst van invloedrijke horecaprofessionals en toonaangevende exposanten maakt Folie Culinaire tot dé fine dining hotspot van Nederland.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl