Mövenpick | Events op afstand

Met de hightech VR-tool Metaverse / RendezVerse kan een congresorganisator of eventplanner voortaan vanuit de eigen stoel het Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre bezoeken en verkennen.

Een levensechte ervaring
De klant krijgt een soort van skibril toegestuurd en maakt via internet verbinding met het hotel. Vanuit Amsterdam krijgt de klant via de VR-tool een perfect beeld van wat het hotel te bieden heeft. Remco Groenhuijzen, General Manager van het hotel: “De klant kan zich virtueel door het hotel bewegen door middel van twee joysticks die met de tool verbonden zijn. Tegelijkertijd hoort de klant ons spreken, waardoor hij het gevoel krijgt dat hij echt in Amsterdam is en naast ons staat. Een levensechte ervaring dus. De tool maakt een persoonlijke benadering zonder vertraging in virtual reality mogelijk.” Er kan veel: in Metaverse kan een vergaderzaal bijvoorbeeld precies zo worden ingedeeld als de klant het wil zien en ook weer net zo gemakkelijk worden aangepast met een nieuwe indeling. Naast de integrale variant van de tool is er een soort van headset beschikbaar waarin je een smartphone schuift waarop de virtuele tour kan worden gerealiseerd.

CO2 en duurzaamheid
Door de uitgebreide mogelijkheden van Metaverse kan het aantal vliegbewegingen van congresorganisatoren en eventplanners worden gereduceerd. Dit is in lijn met waar Mövenpick voor staat: duurzaamheid. Mövenpick Hotel Amsterdam City Centre is al tien jaar gecertificeerd en heeft nu een Green Globe platina-label. “Duurzaamheid staat bij ons centraal. We kunnen nu al zien wat de CO2-afdruk van een meeting is, inclusief alle bijbehorende mobiliteit. Wij zetten in op het sterk verminderen van onze CO2-voetafdruk en de inzet van Metaverse is daarvan een onderdeel”, aldus Remco Groenhuijzen.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl