Peugeot Saveurs | Lanceert Roellinger designmolen

De samenwerking tussen Peugeot en Epices Roellinger begon 18 jaar geleden. Voor de pepermelange ‘Poivres des Mondes’ werd de klassieke Peugeot-molen met lade destijds in een nieuw jasje gestoken door designer Sylvie Amar. Zij is opnieuw aan de slag gegaan voor deze samenwerking. De nieuwe pepermolen heeft een natuurlijke houttint, als aanvulling op de originele uitvoeringen in chilirood en chocoladebruin. Aan elk detail is gedacht, van de chique vormgegeven zwengel tot de subtiel uitgeholde lade. Praktisch en prachtig design gaan hand in hand samen. De molen is geschikt voor dagelijks gebruik en oogt stijlvol en elegant op de eettafel.

Het natuurlijke en aangenaam zachte hout is beschermd met een laagje vernis en benadrukt de kleurschakeringen van hout en het patroon van nerven en knoesten. De details van de molen, zoals de zwengel, zijn geïnspireerd op de zeevaart en winches van jachten. Een verwijzing naar de specerijen die voorheen over de oceanen werden vervoerd. In plaats van een traditionele lade, is het hout uitgehold tot een rond kommetje. De versgemalen peper wordt opgevangen in deze uitgeholde basis. Er gaan geen kostbare korrels verloren.

Vroeger gebruikte mijn grootvader al een Peugeot- molen in de keuken. Ik wilde dat vastberaden handgebaar, de geur van versgemalen peper en de smaken van mijn favoriete specerijen opnieuw ervaren.” – Olivier Roellinger

Liefde voor specerijen

De Franse liefde voor specerijen komt onder andere tot uiting in het gereedschap waarmee ze verwerkt worden in de keuken en op tafel. Voor het beste resultaat wordt een hoge kwaliteit peperkorrels gebruikt en is de maalgraad van de pepermolen van cruciaal belang. Bij deze molen kan de maalgraad met het stalen mechanisme en wieltje naar wens worden aangepast. Uit de lade kan gemakkelijk een snufje peper worden toegevoegd aan een gerecht.

“Wanneer ik een object ontwerp, zorg ik ervoor dat alle details de vijf zintuigen beroeren. Om dit historische model uit 1870 nieuw leven in te blazen als ode aan de pepers van de wereld, moest ik een object ontwerpen dat zowel iconisch was als geschikt voor dagelijks gebruik.” – Designer Sylvie Amar

De Roellinger pepermolen natuurlijk is verkrijgbaar voor € 84,90

 

 

 

 


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl