Prowein 2014

Prowein 2014: Paternina en Montenidoli

MartinColdenhoffProwein 2014 is van start gegaan. Het toegangsbeleid – hoewel voor journalisten eenvoudig met perskaart – vergt voor anderen het nodige invulwerk van formulieren en geduld bij de behandeling ervan. De vier hallen van de Messe zijn zelfs op de doorgaans rustige zondag afgeladen. United Wineries, een gigant van een bedrijf met meerdere wineries in Spanje, staat in hal 4. Rob Coldenhoff en Alvaro Martin laten Winebussiness.nl de wijnen van nieuwe aanwinst Paternina proeven.

 

Ze zijn heel blij met deze winery en op zoek naar een juiste positionering. Met Berberana en Lagunilla, beiden hebben een sterke positie in de Nederlandse markt, heeft United Wineries de nodige plannen het komende jaar voor zowel consumenten als journalisten.

Montenidoli

Verderop in hal 4 ontmoeten we in een klein stand Elisabetta Faguioli. Ze heeft een mooie portfolio van wijnen, waarbij de vernaccia’s in het oog springen. ‘Ik heb geen oenoloog nodig’, zegt zij, ‘ik maak mijn eigen fouten wel’. Altijd bruisend van energie heeft zij een bijzonder stuk land tot wijngaard gemaakt. Geologen hebben uitgezocht dat dit tot de oerkorst van de planeet behoort en nimmer onder water heeft gestaan. De geschiedenis van het land gaat terug tot het pleistocene tijdperk. Hoog te midden van de adembenemende schoonheid in de heuvels boven het vestingstadje San Gimignano maakt Fagiuolo haar wijnen. ‘Our vineyards and territory are completely surrounded by woods, we are on our own in this part of San Gimignano’. Fagiuoli maakt prachtige wijnen. Vooral prijswinnaar en houtgelagerde Montenidoli Carato is een wegdroomwijn. Ook de rode mogen er wezen. Ze heeft er drie: één met witte druiven ‘the old fashioned way’, één met canaiolo erbij en één honderd procent sangiovese. Prachtwijnen. Residence en De Gouden Ton kunnen hier blij mee zijn.

www.unitedwineries.com

www.residence-wijnen.nl

www.degoudenton.nl


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl