@Domaine-du-Tariquet: Meester Wijn & Spijs 2017

Na het grote succes van de eerste editie van Meester van Wijn & Spijs in 2016, daagde Domaine du Tariquet ook dit jaar diverse chefs en sommeliers uit om als team mee te doen aan deze culinaire competitie, waarbij zij een jury mochten overtuigen van hun gastronomische kennen en kunnen.

Elk team, bestaande uit een sommelier en (sous-)chef, ontving een set van drie wijnen van Domaine du Tariquet: Sauvignon, Réserve en Dernières Grives. De missie? De perfecte match in de vorm van een bijzonder driegangen-menu, inclusief foto’s en motivatie insturen.

Na een spannende halve finale werden drie restaurants geselecteerd die door mochten naar de finale: Restaurant De Molenaar (Onderdendam), Restaurant De Ertepeller (Papendrecht) en Restaurant De Dijk (Volendam). De finale vond plaats op 2 oktober in het Miele Experience Center te Vianen. Daar bereidde en presenteerde elk team het complete 3-gangen menu aan de jury, bestaande uit Julien Ducos (Domaine du Tariquet), Hans van de Meeberg (Misset Horeca), Sharon van Lokhorst (WINELIFE) en Hilary Akers (Perswijn).

Het was een zeer lastige keuze, maar uiteindelijk koos de jury voor het meest sterke, consistente en elegante menu, gecombineerd met de drie verschillende wijnen van Domaine du Tariquet. Dit kwam van Restaurant De Dijk in Volendam. Zij combineerden de frisse Tariquet Sauvignon met een tartaar van zeebaars met zeste van grapefruit, crème van avocado en garnituur van komkommer. Als tweede gang een klassieke combinatie van geconfi jte piepkuikenbout, sous-vide gegaarde borst, duxelles met spaghetti van snijbonen, jus van dragon en een schuim van parmezaanse kaas. Deze werd gecombineerd met de Tariquet Réserve. Dit alles werd verrassend afgesloten met een gepofte appel, crème anglaise, kaneelijs, rozijnen, een kruimel van bastognekoek en een mooi glas Tariquet Dernières Grives.

Restaurant De Dijk pakt hiermee niet alleen de titel “Meester van Wijn & Spijs 2017”, maar wint ook de hoofdprijs, namelijk een reis naar Domaine du Tariquet in de Gascogne.

Foto: Team De Dijk & Julien Ducos

Bron: persbericht

 


Rubriek(en):
Culinair

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl