The Collection

The Collection is een verzameling van acht flessen die archetypisch zijn voor het gebied waar ze vandaan komen óf de druif waarvan ze zijn gemaakt. Daarnaast biedt The Collection betaalbare kwaliteit. Het idee komt vanuit de wens van Dirk van de Broek en Dekamarkt om het wijnassortiment op te peppen met prijs-kwaliteit toppers. Dat zijn de wijnen van The Collection. De rode wijnen en de rosé komen uit een specifiek gebied, de witte wijnen hebben juist de druif in de hoofdrol. Het moest een herkenbare serie worden, vandaar de naam The Collection die ieder label siert. Importeur LFE stond mede aan de basis van de productie van deze wijnen en het was een heel proces. Het moest één serie zijn met een ‘klassieke’ uitstraling, maar de uitstraling moest ook weer toegankelijk zijn. Iedere wijn heeft een andere wijn & spijs suggestie, welke eveneens terug te vinden is in de winkels.

De wijnen zijn gemaakt door betrouwbare producenten in Europa. De Franse edities zijn bijvoorbeeld gemaakt door Castel. Familiebedrijven waar passie voor wijn en kwaliteit kernwoorden zijn. Het samenbrengen van meerdere producenten uit verschillende landen, om gezamenlijk tot één serie te komen, heeft geleid tot een mooie samenwerking. Waarin kennis en regelgeving met elkaar gedeeld werd. Kortom: wijn als samenwerking en verbroedering. Zo zien we het graag.

In The Collection: Côtes du Rhone, viognier, Luberon rosé, Chianti, Rioja, verdejo, riesling (uit Hongarije!) en Cava.

Favoriet van Winebusiness.nl: de Luberon rosé, de Côtes de Rhone, de riesling en de viognier.

The Collection is te koop voor €5.49 per fles bij alle Dirk van den Broek en Dekamarkt filialen in Nederland. Goed initiatief.

ChvZ


Rubriek(en):
Wijn

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl