Top 12 Wine Bar of the Year 2016 bekend

Afgelopen november kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete wijnbar via wine-bars.nl: 5382 mensen brachten hun stem uit, wederom een record. Deze stemmen bepalen welke wijnbars tot de populairste van Nederland behoren. Net als vorig jaar deelt de jury twee wildcards uit aan wijnbars die niet voldoende stemmen kregen maar wel potentie hebben. De komende weken zullen alle genomineerde wijnbars onaangekondigd worden bezocht door de vakjury voor een beoordeling. Er kan er tenslotte maar één Wine Bar of the Year 2016 zijn.

De competitie Wine Bar of the Year 2016 startte in 2014 en is jaarlijks een groot succes. Dit jaar werd wederom het aantal stemmen overtroffen, de deelnemende wijnbars hebben er alles aan gedaan om stemmen binnen te trekken. Hierbij de top 10, op alfabetische volgorde:

 1. Barrel Wijn Groningen
 2. Bij Dirk Den Bosch
 3. Brut Food & Wine Dordrecht
 4. Sandpoort Deventer
 5. Vinck Hoorn
 6. VinVin Utrecht
 7. Wester Wijnfabriek Amsterdam
 8. Wijn bij Stijn Den Bosch
 9. Wijnlokaal073 Den Bosch
 10. Zuster Margaux Amersfoort

Wildcard
De twee wildcards zijn uitgedeeld aan Stuyvesant Wijnlokaal in Amsterdam en The Wine Bar Rotterdam. Hiermee is de top 12 van de Wine Bar of the Year 2016 compleet!

Vakjury
Net als vorig jaar worden de tien wijnbars met de meeste stemmen en de twee wijnbars met een wildcard onaangekondigd bezocht door de vakjury onder leiding van Sharon van Lokhorst, hoofdredacteur van WINELIFE magazine. Naast Robert Verhoeven, oprichter van wine-bars.nl, zal de jury verder bestaan uit Ron Vermeulen (Hospitality expert en food-market.nl, Robert van Dijk (Coravin) en Hans van de Meeberg (Misset Horeca en specialbite.nl).

De verkiezing wordt mede mogelijk gemaakt door Coravin, het bedrijf achter het Wine Access System. Dit unieke systeem stelt wijnliefhebbers in staat om hun favoriete wijn per glas te drinken, wanneer men wil en in elke hoeveelheid, zonder de fles te hoeven openen. De baanbrekende technologie laat de kurk intact en beschermt de wijn tegen oxidatie, waardoor deze op een natuurlijke manier verder kan evolueren. Voor meer informatie, zie: coravin.nl.

Over wine-bars.nl
Op wine-bars.nl vind je de leukste wijnbars in Nederland. Door middel van de zoekfunctie zie je snel waar je een wijnbar kunt vinden. In de afgelopen jaren is het aantal wijnbars flink gestegen en de verwachting is dan ook dat deze trend nog een tijdje zal doorzetten. Momenteel staan er meer dan 100 wijnbars op de website. Middels de jaarlijkse Wine Bar of the Year verkiezing wordt aandacht gevraagd voor deze groeiende horecasector.

Wine-bars.nl is een initiatief van Pitch PR, hét PR bureau gespecialiseerd in de marketing en promotie van wijngebieden, horeca en food. pitchpr.nl


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


  Hoofdmenu
  error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl