Vinexpo Academy: smaken ontdekken en kennis delen

De Vinexpo Bordeaux, het internationale  vakevenement voor wijn en gedistilleerd, vindt dit jaar plaats van 18 t/m 21 juni 2017 in het expositiecomplex Bordeaux Lac. De Vinexpo presenteert gedurende vier beursdagen een aaneenschakeling van debatten, conferenties, masterclasses en proeverijen in de Vinexpo Academy. Het complete programma, samengesteld door exposanten, is een aanvulling op de conferenties en proeverijen van de Vinexpo zelf, met thema’s zoals “Wine and spirits markets after Brexit”, “Fire and Rain: Climate Change and the Wine Industry” georganiseerd in samenwerking met Wine Spectator, “Spanish wines on export markets”, “Riesling Masterclasses”, “E-Commerce and Digital Conference”, en tenslotte de “Vinexpo Challenge” een blinde proeverij met Jon Arvid Rosengren, verkozen tot beste sommelier ter wereld in 2016.

De Vinexpo Academy, een platform bij uitstek voor het ontdekken van wijnen en gedistilleerd uit de hele wereld, vormt dit jaar een unieke gelegenheid voor het proeven van top-wijnen uit Italië  tijdens “Gambero Rosso’s Tre Bicchieri Top Italian Wines Masterclass”, die nu voor het eerst wordt gehouden in Frankrijk. Een andere spannende masterclass betreft “the Irish spirits renaissance”, een proeverij met de laatste Ierse innovaties op het gebied van sterke drank, zoals bijvoorbeeld whisky, gin en whisky cream likeuren.

Ook minder bekende wijngebieden staan op het programma van de Vinexpo Academy, zoals bijvoorbeeld Servië,  met een proeverij van 18 representatieve wijnen met verschillende druivenrassen en wijnstijlen.

Tevens gaat de aandacht uit naar wijnen uit Georgië, met de “Cradle of wine” proeverij en -conferentie die toelichting geeft over 8.000 jaar wijnbouwhistorie en de Qvevri-wijnbouwmethode die als inspiratie heeft gediend voor vele actuele wijnbouwtrends in Georgië en daarbuiten.

Daarnaast spelen twee traditionele Japanse dranken een belangrijke rol tijdens het Vinexpo programma, met presentatie van de productieprocessen en suggesties voor  de combinatie met niet-Japanse gerechten. De masterclass wordt geleid door toonaangevende vertegenwoordigers van Miyaska Brewing Co. Ltd en de Japanse Vereniging van Saké en Sochu producenten.

De beroemde Spaanse Bodega Tempos Vega Sicilia organiseert een soortgelijke proeverij met één van de belangrijkste Spaanse druivenrassen, tempranillo, afkomstig van verschillende terroirs en verschillende klimaten in Spanje.

Onder de vele gerenommeerde proeverijen van wijn en gedistilleerd in de Vinexpo Academy bevindt zich tenslotte de Vintage Tasting 2016 van de Union des Grands Crus van Bordeaux.

Naast de proeverijen vormt de Vinexpo Academy eveneens een uniek platform dat informeert over diverse andere aspecten van de wijn en gedistilleerd branche. De internationale  vereniging “Declaration to protect Wine Place & Origin” geeft bijvoorbeeld een persconferentie over haar inspanningen ter bescherming van de oorsprong van wijnen en tegen misbruik en miscommunicatie naar consumenten. Dit onderwerp is van groot belang voor professionals en producenten van wijn en gedistilleerd wereldwijd.

Tenslotte zullen verschillende prijsuitreikingen zoals “Concours Mondial de Bruxelles 2017”, “Victoires du Liège” en “the Institute of Masters of Wine & the drinksbusiness lifetime Achievement Award 2017” plaatsvinden in het kader van de Vinexpo Academy.

Bron: persbericht Promo Salons

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl