Vinoloog van het jaar 2014

Vinoloog van het jaar 2014

 

PommeryDe 18e finale van de wedstrijd Vinoloog van het Jaar vond plaats tijdens het afgelopen Proefschrift Wijnconcours op 7 oktober jl. in Amsterdam. In het Barbizon Palace Hotel streden 8 finalisten voor de trofee. Cees van Casteren MW had een lastige proeverij van 12 wijnen samengesteld die de finalisten danig op de proef stelden. De meeste finalisten hadden dan ook echt een uur nodig om tot zorgvuldig beredeneerde antwoorden te komen. De inzet was immers de Prix Pommery: een geheel verzorgd weekend met bezoek en proeverij aan Champagne Pommery voor 2 personen. De finalisten bleven in spanning tot de prijsuitreiking op het centrale podium in de St. Olofskapel.

 

In een close finish haalde Dirk Vanhorenbeeck, formule manager wijn bij Deli XL, de overwinning binnen en is daarmee Vinoloog van het Jaar 2014. Bijzonder is dat Dirk ook vorig jaar de titel binnen sleepte en zich nu dus voor de tweede keer Vinoloog van het Jaar mag noemen. Dirk kreeg uit handen van Cathy Moerdijk, inkoper bij Vinites en importeur voor Champagne Pommery, de felbegeerde Prix Pommery overhandigd in de vorm van een cheque en een fles Pommery Champagne Cuvée Louise 1999.

 

De andere podiumplaatsen waren oor Robèrt Verweij en Jolande Vos, goed voor een magnum Pommery Champagne. Ook de overige finalisten, Marcia Anderegg, Conny Castelein, Louis Hennekens, Danny van Lamoen en Maurits Harskamp, ontvingen een fles Pommery Champagne. Met recht een feestelijke afsluiting van deze jaarlijkse wedstrijd die een spannend einde kende. Alle prijzen zijn ter beschikking gesteld door Vranken Pommery.

 

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl