VinoVision Paris: vakbeurs voor wijnen uit Noord-Frankijk

Na een overtuigende start in 2017 krijgt de wijnvakbeurs VinoVision Paris een vervolg in 2018, van maandag 12 t/m woensdag 14 februari in het beurscomplex Porte de Versailles in Parijs.  Deze internationale vakbeurs voor cool climate wijnen vormt een modern vakevenement dat inspeelt op de behoeften van de consument en is geïnitieerd door vakverenigingen voor wijnprofessionals uit de Val de Loire, Bourgogne, Elzas en het Syndicat Général des Vignerons de Champagne en sinds september 2017 ook de Beaujolais. Daarnaast heeft organisator Comexposium recent de Vinisud, mondiale vakbeurs voor mediterrane wijnen overgenomen, met het doel een betere synergie tussen de twee beurzen te bewerkstelligen met ingang van 2018.

Parijs, iconische locatie met internationaal bereik

Voor de cool climate wijngaarden vormt de VinoVision Paris een unieke gelegenheid om bijeen te komen in een internationale zakenstad, het middelpunt voor trends en tevens een strategische locatie voor het ontmoeten van alle Franse en internationale marktspelers.

Historisch gezien behoren de wijngaarden uit de Loire, de Champagne en de Bourgogne, en meer in het algemeen de Midden- en Noord-Franse wijnstreken, tot de favoriete wijngebieden van de hoofdstad, door hun geografische ligging en door de geschiedenis, van de tafel van de koning tot in de Parijse restaurants. Vele duizenden Franse en internationale specialisten uit verschillende distributiekanalen van de wijnindustrie worden in februari in Parijs verwacht (import/export, horeca, wijnkelders en speciaalzaken, supermarkten en e-commerce).

Cool climate wijnen spelen in op laatste mondiale consumptietrends dankzij hun diversiteit, het brede assortiment, de vele bruisende AOC-wijnen en komen tegemoet aan de wensen van de huidige consument, die zowel avontuurlijk als veeleisend is, met name door de zgn Millennials-generatie.

De ‘Tasting Avenue’, een groot succes tijdens de eerste editie in 2017, zal in 2018 twee zones hebben, één voor stille wijnen en één voor champagnes en andere bruisende wijnen. Deze proeflocaties zijn vrij en exclusief toegankelijk voor (vak)bezoekers van de beurs, en hebben tot doel de contacten tussen de bezoekers en de exposanten van de deelnemende regio’s (Elza, Beaujolais, Bourgogne, Centre-Loire, Champagne en Val de Loire) te faciliteren.

De Vinovision organiseert tevens een uitgebreid programma van masterclasses toegespitst op de specifieke kwaliteiten van cool climate wijnen, alsmede lezingen die de bezoeker in staat stellen zijn kennis te vergroten, met deelname van o.a. de Union de la Sommelerie Française (Franse sommeliersvereniging), Wine Tech en het Syndicat des Cavistes Professionnels (vereniging van wijndetaillisten).

In 2018 streeft de VinoVision Paris ernaar om meer dan 5.000 Franse en internationale specialisten te kunnen verwelkomen (vergeleken met 3.300 vakbezoekers in 2017), afkomstig uit verschillende wijndistributiekanalen: import/export, horeca, waarvan een kwart is gevestigd in de regio Parijs, wijnkelders en speciaalzaken, supermarkten en e-commerce. Naar verwachting trekt de VinoVision Paris ongeveer 500 exposanten tijdens de aankomende beurseditie met een aanzienlijke deelname uit de regio’s Val de Loire, Elzas, Beaujolais, Bourgogne, Champagne, Jura en Savoie).

Voor meer beursinformatie of voor het aanvragen van (gratis) toegangsbadges kan men terecht op Vino Vision

Overname Vinisud door Comexposium

Comexposium, organisator van de VinoVision, heeft recentelijk de vakbeurs Vinisud, mondiale vakbeurs voor mediterrane wijnen, overgenomen van Adhesion Export. De komende editie van de Vinisud vindt plaats van 18 t/m 20 februari 2018 in Montpellier. Het jaar daarna, in 2019, zullen de VinoVision Paris en Vinisud gezamenlijk plaatsvinden in Parijs, van 10 t/m 12 februari 2019.

Contact in Nederland

In Nederland wordt de  Vinovision Paris 2018 vertegenwoordigd door Promosalons Nederland (tel. 020-4620020, e-mail info@promosalons.nl). Hier kunnen geïnteresseerden terecht voor al hun vragen met betrekking tot een bezoek aan de beurs.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl