Wijn & KO

Wijn & Ko nu echt geopend!

wijnko 006Het heeft een jaartje geduurd, maar wijnbar van jaar 2015 Wij & Ko in Haarlem is nu echt geopend! Decanter’s Steven Spurrier – goede vriend van Cathy Moerdijk en Imko Binnerts – kwam er speciaal met zijn vrouw Arabella voor over uit Engeland. De Spurrier’s zijn eigenaar van Bride Valley winery, een producent van Methode Traditionelle. Bride View is gelegen op ongeveer 40 minuten van het stadje Kimmeridge, vernoemd naar het beroemde terroir dat zich uitstrekt van Chablis tot aan zuid Engeland.

Engelse mousserende wijnen zijn een groeimarkt, volgens Spurrier zal het aantal flessen binnen 5 jaar verdubbelen naar 10 miljoen per jaar en hij sluit het ook niet uit dat Champagne huizen een bestaande producent zullen overnemen. De kwaliteit is goed en de prijs van de wijngaarden een fractie van die in de Champagne. Roederer schijnt al interesse te hebben getoond.

wijnko 001Van Bride Valley werd een Blanc de Blancs en een Rosé ingeschonken, de eerste zat hoog in zijn zuren en de tweede was een krachtige Methode Traditionelle. De oogst van dit jaar wordt over een maand verwacht, het gemiddelde van de laatste jaren van van de 10 hectares ligt nu rond de 20.000 flessen. Interessant is dat Spurrier wingerds van Pappinieres Guillaume heeft afgenomen, de leverancer van Pol Roger, Roederer en Bollinger.

Daarna kwam de parade van de gerechtjes van Wijn & Ko. Imko Binnerts verklaarde dat hij met nadruk op een bistroniveau kookt en dus niet op het sterrenniveau van weleer. Gadogado met makreel, een capuccino met garnalen en grietfilet en gestoofde wangetjes kwamen voorbij. Wijn & Ko is een wijnbar, een bistro en een wijnwinkel ineen. Alle dagen open, behalve op maandag.

www.wijnenko.nl


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl