Wijn Verlinden in de Goudfazant

Wijn Verlinden i/d Goudfazant: ‘chique meets simple’

 

VerlindenAmsterdam Noord. Noord heeft iets rauws en iets ‘trendy’s’. De hit van vroeger ‘ik verveel me zo in Amsterdam-Noord’ is met recht vergane glorie geworden. Tegenwoordig moet je in Noord zijn om gezien te worden. Dat is zelfs de New York Times opgevallen die er onlangs een artikel over schreef. In Amsterdam Noord zitten steeds meer leuke nieuwe restaurants zoals Eye-bar en Noorderlicht. Hotel de Goudfazant hoort in dat rijtje. Sinds de opening loopt de Goudfazant als een tierelier en de enorme industrieel ingerichte loods zit iedere avond vol.

 

 

Chique meets simple

 

 GoudfazantWijn Verlinden heeft een zekere chique, uitnodigingen voor proeverijen verschijnen bijvoorbeeld altijd op geschept papier. Op deze maandag organiseert Wijn Verlinden zijn jaarlijkse business to business proeverij in de Goudfazant. De Goudfazant heeft Brabantse eigenaren, dus de link is snel gelegd. In het weekend ervoor waren twee dagen consumenten proeverijen in het kantoor in Nieuwkuijk bij Den Bosch, deze dag zetelt Verlinden in Noord. Familietelg en algemeen directeur Floris Verlinden herkent ondergetekende onmiddellijk en laat vervolgens de zaal en de producenten zien.

 

De ‘speeltjes’ van de Goudfazant krijgen de nodige – mannelijke – aandacht, maar wat op de proeftafels staat is ook niet versmaden. De Porsche 911 kan bijvoorbeeld concurreren met Vidal-Fleury, eigendom van Guigal. Dit huis heeft een bijzonder aangenaam geprijsde Côtes Ventoux en Côtes du Rhône Blanc. ‘Deze bestaat voor zo’n 90% procent uit viognier’, legt Verlinden-medewerker Godfried van de Gevel uit. De witte en rode Lirac Plateau des Chènes zijn een stapje hoger en nog steeds heel betaalbaar. Horeca-prijzen liggen tussen de zes en twaalf Euro, zeer redelijk. Bij Chanson Père & Fils staan de duurdere jongens. De Chassagne-Montrachet en Beane Premier Cru zijn ruim vier en vijf tientjes, maar dan krijg je ook wat.

 

Langlois-Chateau

 

Wijn Verlinden, is voornamelijk actief in het horeca-segment, ‘en we leveren nog particulier in Den Bosch’, vertelt sales-directeur Gijs van Bilsen. In het assortiment zitten geen zwakke plekken met huizen als De Sérame, De Stefani, Weingut Ellerman-Spiegel enzovoorts. Het gaat dan meer om welk huis op een proefdag meer opvalt. Vandaag was dat Langlois-Chateau. Het huis heeft goede Crémants en achtereenvolgens een hoogstaande Sancerre, Saumur, Chinon en Saint Nicolas de Bourgeuil. Vreemd eigenlijk dat deze Loire wijnen in Nederland minder bekend zijn.

 

 

Prettig was dat De Goudfazant een aangenaam informele sfeer oproept én een uitgebreid gratis parkeerterrein heeft tegenover het restaurant, Nee, we hebben ons inderdaad niet verveeld in Amsterdam-Noord.

 

 

Charlotte van Zummeren


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl