Wijnbar in West Indisch Huis

De Commandeurszaal in het West Indisch Huis aan de Haarlemmerstraat, gelegen aan de voorzijde van het pand, is omgetoverd tot een wijnbar: Stuyvesant wijnlokaal. Hiermee kan iedereen het iconische gebouw zeven dagen per week vanaf 12:00 binnenlopen voor een goed glas wijn, lunch, borrel en diner. Ook beschikt Stuyvesant over het grootste en misschien wel mooiste terras van de Haarlemmerstraat. Stuyvesant is onderdeel van ‘a matter of Taste’ en wordt daarmee ook de nieuwe huisgenoot van het cateringbedrijf. In de buurt ontstond wel enige commotie omdat de bankjes die voor het WIH stonden, moesten wijken voor het terras.

De nieuwe hotspot ziet er mooi uit, alle originele ornamenten zijn behouden gebleven en worden stoer gecombineerd met grote spiegels, oranje banken en kunst van de Spaanse kunstenaar Jordi Gomez. Ook de rest van het concept is uniek en dat komt niet als een verrassing; mede-initiatiefnemer Wim Wiersma is het brein achter Wijncafé Lefebvre in Utrecht, dat in 2014 de titel ‘Wine Bar of the Year’ binnen sleepte. ‘Ook in Amsterdam willen we pure maar betaalbare kwaliteit bieden. Smakelijk, eerlijk, vlot en met een opvallende prijs-kwaliteitverhouding. Denk aan veel wijnen per glas en herkenbare gerechten op mooi servies en plankjes geschikt voor lunch, borrel en diner’.
De ruime opzet (zowel binnen als buiten), het unieke interieur en de veelzijdigheid van het concept maken Stuyvesant voor iedereen absoluut het bezoeken waard, voor wijnliefhebbers van elk niveau. Bovendien beschikken ze over een apart proeflokaal, dat zich uitstekend leent voor proeverijen en andere kleine evenementen. Wat perfect aansluit op partner en huisgenoot ‘a matter of Taste.

Stuyvesant is onderdeel van Taste maar heeft geheel haar eigen keuken. TASTE is sinds jaar en dag cateraar binnen het West-Indisch Huis en zien Stuyvesant als prachtige toevoeging op hun concept. De cateraar opereert zowel binnen het West Indisch Huis als op andere plekken in Amsterdam. Het bedrijf heeft meer dan 25 jaar ervaring en zet met deze plannen weer een mooie stap vooruit.

Stuyvesant wijnlokaal
Haarlemmerstraat 75, Amsterdam
Telefoon: 020-5309848
Taste


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl