Wijnimport J. Bart steunt Fonds Gehandicaptensport

Half juli kregen de leerlingen van groep 7 van OBS De Bloeiende Perelaar in Zuidoostbeemster een bijzondere gastles van docent (S)Cool on Wheels Betty Meyer. Op speelse wijze leerden en ervaarden de kinderen hoe het is om met een handicap te leven en sporten. Deze clinic werd mogelijk gemaakt door Wijnimport J. Bart. Bovendien overhandigde Henk Bart, de eigenaar van het familiebedrijf Wijnimport J. Bart, aan het eind van deze clinic ook nog een cheque aan Fonds Gehandicaptensport van € 3.720,-; omdat iedereen moet kunnen sporten.

(S)Cool on Wheels is een voorlichtingsproject van Fonds Gehandicaptensport voor kinderen van groep 7 en 8 in het basisonderwijs. Het project bestaat uit een interactief theoriegedeelte in de klas en een sportclinic in de gymzaal. Docent (S)Cool on Wheels, Betty Meyer, liet in de klas filmpjes zien over het dagelijks leven van mensen met een handicap en vertelde ook hoe zij aan haar beperking is gekomen en hiermee omgaat. Op speelse en interactieve wijze leerden de kinderen welke topprestaties mensen met een handicap leveren om deel te kunnen nemen aan het dagelijks leven. Ook leerden zij welke sporten je kunt doen als je een handicap hebt en hoe belangrijk het is om te kunnen sporten, omdat niemand buitenspel mag staan. Na het theoriegedeelte gingen de kinderen in de gymzaal zelf ervaren hoe het is om te sporten met een handicap. Iedereen leerde in een rolstoel te rijden en er werd ook rolstoelbasketbal gespeeld. Door deze clinic begrijpen de kinderen nu beter hoe het is om met een handicap te leven en sporten.

Wijnimport J. Bart steunt ook dit jaar Fonds Gehandicaptensport met een geldbedrag. Henk Bart: “Wij hebben voor dit bijzonder goede doel gekozen omdat Wijnimport J.Bart vele waarden heeft die gelijk zijn aan die van Fonds Gehandicaptensport. Zo staan wij ook als een team achter onze doelen, zijn wij een team met toewijding, dat zich beweegt op een speelveld, ter grootte van ons hele land, waarbij elke schakel onmisbaar en even belangrijk is. Ook staan wij samen voor gelijke kansen voor iedereen.“

In 2014 vierde Wijnimport J. Bart zijn 50 jarig bestaan. Door vele acties door en met relaties van Wijnimport J. Bart is dit mooie bedrag opgehaald en de (S)Cool on Wheels Clinic voor deze lokale basisschool betaald.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl