Wijnparade Den Bosch

De Wijnparade in Den Bosch.

 

huiswijnDe 4de editie van De Wijnparade komt op zaterdag 8 december langs in de Spiegelzaal van het Theater aan de Parade in Den Bosch. We hebben het over een parade van wijn van ambachtelijke wijnboeren die gebruik maken van lokale, soms bijna uitgestorven druivenrassen. Hun productie is vaak zo klein dat ze alleen lokaal hun wijn afzetten en zelden exporteren. Na drie succesvolle edities in Hoofddorp, Arnhem en Haarzuilens is gebleken dat De Wijnparade duidelijk voldoet aan specifieke behoeften van wijnliefhebbers: de Wijnparade is laagdrempelig en bezoekers kunnen een breed assortiment bijzondere wijnen met een goede prijs-kwaliteitverhouding proeven.

 

Op 8 december kan men bovendien kennismaken met een bijzondere kerstselectie en leuke cadeau-ideeën opdoen. Voor slechts € 7,50 entreegeld kunnen wijnliefhebbers tussen 15.00 en 18.00 uur genieten van een breed aanbod aan kwaliteitswijnen.

 

Wijn zoals wijn bedoeld is, dát is De Wijnparade!

Tijdens onze parades kan de bezoeker in een proeverij kennismaken met ca. 50 wijnen uit Italië, Frankrijk, Spanje, Oostenrijk en Duitsland. Elke wijn heeft een uniek verhaal. We hebben het over een parade van wijn van ambachtelijke wijnboeren die gebruik maken van lokale, soms bijna uitgestorven druivenrassen. Hun productie is vaak zo klein dat ze alleen lokaal hun wijn afzetten en zelden exporteren. Velen hebben niet eens een website en zijn dus niet makkelijk bereikbaar, laat staan dat hun wijnen een weg vinden naar de bekende verkoopkanalen in Nederland. Gelukkig zijn er wijnimporteurs die graag de moeite nemen om op zoek te gaan naar deze kleine producenten en die hun kwalitatief hoogwaardige wijnen naar Nederland halen. Deze gespecialiseerde importeurs hebben goed persoonlijk contact met de wijnmakers en in de meeste gevallen ook een sterke binding met de betreffende streek.

 

De Wijnparade is anders dan andere wijnevenementen

De Wijnparade is écht anders dan de gebruikelijke proeverijen. Allereerst omdat het een rondreizende proeverij is, die elke maand in een andere regio van Nederland neerstrijkt. Maar vooral ook omdat het hier écht om wijn gaat! Doordat de importeurs een goede relatie met de wijnboeren hebben, zijn ze in staat de hoogste kwaliteit tegen een eerlijke prijs te garanderen. Dat deze eerlijke prijs een andere is dan men gewend is in de supermarkt spreekt voor zich. Maar besef wel dat alleen de beste druiven worden gebruikt die altijd met de hand worden geplukt, dat er niet of nauwelijks gebruik wordt gemaakt van bestrijdingsmiddelen en dat niet altijd alle jaargangen worden gebotteld als de kwaliteit niet voldoende is. De wijnliefhebber die eens iets anders wil dan de bekende mainstream wijnen, zonder steeds te moeten terug vallen op de dure en ‘grote etiketten’ kan vanaf nu terecht op De Wijnparade.

 

Kom dus op zaterdag 8 december naar de Spiegelzaal van het Theater aan de Parade in Den Bosch, van 15:00 tot 18:00,. Op de dag zelf zijn er interessante aanbiedingen. Bestellingen kunnen bovendien direct mee naar huis worden genomen. De €7,50  entreegeld wordt bij een afname van minimaal 6 flessen verrekend. Dichtbij Theater aan de Parade kunt u parkeren op het Vonk- en Vlamterrein aan de Hekellaan, in Parkeergarage Wolvenhoek of in Parkeergarage Sint Josephstraat, allen op 200 meter afstand.

 

Van tevoren aanmelden kan via de website van De Wijnparade: http://www.wijnparade.nl/. De wijnen zijn tot een maand na de proeverij ook online (na) te bestellen in de webwinkel van De Wijnparade. Meer weten over De Wijnparade? Kijk dan op onze website www.wijnparade.nl ,Twitter (@wijnparade) en Facebook (wijnparade).


Rubriek(en):
Archief

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl