Wine Professional 2019 | editie nr. 17

De Wine Professional 2019 is vandaag gestart en duurt tot en met 9 januari aanstaande in RAI Amsterdam. Het is al jaren de grootste wijngebeurtenis van ons land. Deze 17e editie is door allerlei oorzaken de allerbelangrijkste ooit. Alles beweegt als nooit eerder. De wijnwereld en de wijnvoorkeuren van grote groepen consumenten en professionals veranderen sinds de crisis dramatisch. Allerlei tekenen wijzen erop dat de klassieke benadering van wijn, spijs en consument vrijwel voorgoed historie is. De Wine and Food Association durft te voorspellen: wie nu als importeur of horecaprof niet aanhaakt bij de nieuwste ontwikkelingen, mist de aansluiting. Ook Wine Professional vernieuwt en innoveert constant, als hét event waar de nabije toekomst van de wijnwereld zichtbaar is gemaakt.

Om te beginnen bestaat De Koninklijke Vereniging Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) in 2019 al 120 jaar.  Voorzitter Peter van Houtert loopt op de beursvloer al kwiek in de rondte om nog meer nieuwe leden te werven.

Wat de vernieuwingen betreft, op de Wine Professional 2019 staat de jeugd centraal. De beurs focust extra op de voorkeuren van de millennials, jonge chefs en sommeliers, op de nieuwe generatie wijnmakers met hun bijzondere vinificatiestijlen, op de toenemende invloed van de vrouwelijke professional, op de stijgende interesse voor de écht authentieke producten als sherry, sake, ambachtelijk bier etc.

Anno 2019 eten en drinken we anders. Het klassieke (top)restaurant verliest terrein aan de nieuwe generatie chefs. Niet alleen in de grote steden, maar vooral ook daarbuiten is sinds het einde van de crisis een supersnelle omwenteling gaande. Het zijn restaurants met weinig opsmuk, zeer creatief, inventief en met veel beleving en smaakavontuur voor de gast. Vooral de grote groep van millennials is anders. Ze zoeken geen etikettencircus. Nooit eerder aten zoveel mensen buiten de deur. En steeds vaker komen ze voor de wijnkaart. Vins naturels, orange wines, vegan, microwijnen: een groeiend aantal gasten wil ze naast de klassieke wijnen proeven. De verantwoordelijkheid van de sommelier was daarom nog nooit zó groot. Bijblijven is het credo, of beter: zorg dat je bij de voorlopers hoort, want alleen zo krijg je als eerste de mooiste wijnen voor je kaart. De echte sommelier kent de klassiekers én de nieuwkomers.

Op Wine Professional zijn alle ‘nieuwe’ wijnen te proeven naast de klassieke. Met meer dan 45 korte programma’s in drie proeftheaters zijn er veel mogelijkheden om kennis te maken met allerlei wijnen en wijnspijscombinaties. Het aanbod van allerlei kwaliteitswijnen is enorm. Je vindt er wijn voor ieders smaak en elke keuken.

Bron: beursbezoek en Wine & Food Association


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl