Wine Professional & Horecava 2017: wijnproeverij in virtual reality omgeving

Maandag begint de 15e Wine Professional en viert de Horecava haar 61e verjaardag. Beide beurzen zijn het Nederlandse walhalla voor horecawerknemers en wine professionals. Oud Reuchlin & Boelen (ORB) lanceert op de horecava een interactieve wijnproeverij in virtual reality omgeving met een 3D bril. Al wijnproevend beleef je dan winery in Valencia. Het lijkt ons second best na een echt bezoek, maar het is wel een mooie manier om een wijnproeverij te beleven. Want beleving is tegenwoordig het terechte toverwoord. Marcel Just de la Paisières, brand manager bij ORB vertelt: ‘De beleving of het verhaal achter een wijn wordt voor onze klanten en de consument steeds belangrijker. Virtual Reality is enorm in opkomst in verschillende sectoren, maar  kan volgens ons ook goed door wijnwinkels en horecagelegenheden ingezet worden om mensen een unieke beleving te bieden tijdens het wijnproeven. Met die gedachte in het achterhoofd, hebben we deze VR film samen met Vicente Gandía en Sky Movies ontwikkeld. Wij bieden zo de eerste écht interactieve proeverij aan onze afnemers.’

In de film – die door middel van een VR bril en een smartphone bekeken kan worden – leidt Javier Gandía je door de interactieve proeverij. In o.a. de wijngaarden, proef je zijn frisse witte of rosé wijnen en in het wijnmuseum met kunsttonnen of in de kelder tussen de vaten proef je samen zijn rode wijnen door.

Lancering op Horecava

Van 9 t/m 12 januari lanceert Oud Reuchlin & Boelen de VR-tasting experience in hun stand op de Horecava in de RAI Amsterdam (standnummer 05.116). Geïnteresseerden kunnen tijdens de beurs een voorproefje krijgen van een virtual reality wineflight, uiteraard met de wijnen van Bodegas Vicente Gandía!

Vicente Gandía is een wijnhuis van meer dan een eeuw oud dat in 1885 werd opgericht in Valencia. Tegenwoordig heeft de vierde Gandía generatie de leiding over het wijnhuis. Vicente Gandía is altijd trouw gebleven aan de normen en waarden waar het op is gebouwd. Namelijk iets toevoegen aan het welzijn van de maatschappij en het blijven innoveren en verbeteren van het bedrijf zonder de wijntraditie te vergeten. Vicente Gandía is het grootste wijnhuis in de omgeving van Valencia en heeft, volgens de Penin Guide, de beste prijs-kwaliteit verhouding.

Over Oud Reuchlin & Boelen

OR&B is de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven, horecatoeleveranciers en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede merken portfolio. Voor meer informatie, zie: Orbwijn

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl