100% natuurlijk ijs van groente

Een unieke primeur in ijsjesland: &samhoud food introduceert 100% natuurlijk ijs van groente en fruit. De biologische ijsjes zijn ontwikkeld door 2-Michelinsterren chef Moshik Roth. Het zijn de eerste ijsjes boordevol groente en fruit in Nederland.  &samhoud food wil mensen inspireren om meer groente te eten. Met vleesvervangende producten, versmaaltijden en nu ook met ijs. Moshik: ‘Groente is zo lekker en toch haalt slechts 2 procent van de Nederlanders de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente, erg jammer! Ik ben daarom altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden met groente en afgelopen jaar viel mijn oog op ijs. Het aanbod zit vaak vol suiker, vet en onnatuurlijke toevoegingen. Wij hebben nu ijs ontwikkeld van biologisch groente en fruit, met alleen een vleugje honing. Simpel en zo lekker!’

Komkommer Limoen en Sinaasappel Wortel

Het ijs wordt ambachtelijke gemaakt in twee toegankelijke smaken: Komkommer Limoen en Sinaasappel Wortel. Positief beoordeeld door volwassenen én kinderen. “De uitdaging met groente is dat het van nature minder zoet is. Daarom is de combinatie gezocht met fruit en een vleugje honing”, aldus Moshik. Om Nederland te laten wennen aan minder suiker is gekozen voor een lagere Brix-waarde (suikergehalte) dan gemiddeld. De ijsjes bevatten daardoor slechts 27 en 31 calorieën.

Groente-trend

Ingrid Smolders, managing partner van &samhoud food, denkt dat deze trend snel navolging gaat vinden. ‘Onze ijsjes lopen voorop in de groente-trend: lekker en boordevol biologisch groente en fruit. Dus niet alleen gezonder, maar ook een stuk duurzamer. Ik denk dat ijs in combinatie met groente binnen een paar jaar niet meer weg te denken is.

 

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl