64 nieuwe vinologen + een mijlpaal: Joey Hendriks nr. 2500

Het is een drukte van belang in de Maria van Hongarije zaal van hotel Karel V in Utrecht. 64 nieuwe vinologen krijgen hun diploma uitgereikt. De meesten zijn in het gezelschap van hun partner. Partners die nog even door cursusleidster Klazien Vermeer apart worden toegesproken,  het zal tenslotte niemand zijn ontgaan dat hun wederhelft een wijnstudie deed.

Voorzitter Ron Andes is voor zijn speech in de statistieken gedoken. De Wijnacademie bestaat sinds 1974 en kende sindsdien 4.000 kandidaten. Ergens in deze groep is de 2500e vinoloog gevonden en deze heet Joey Hendriks. Met de studie is Joey een paar jaar bezig geweest. Om de studie uiteindelijk te voltooien heeft de Wijnacademie een bijscholingstraject gerealiseerd waar Joey en een groep studenten aan deelgenomen hebben. Hendriks: ‘Naast het doornemen van de examenlesstof en het interactief oefenen en stimuleren van elkaar onder leiding van Ibert van der Waal MV werd er veel aandacht besteed aan de manier van studeren. Het is dankzij deze lessen dat ik mijn diploma nu in ontvangst kan nemen.’ Ron Andes ziet nog veel toekomst voor de Wijnacademie met een voorland van tienduizenden horecabedrijven en duizenden wijnwinkels en slijterijen.

Voorzitter van de Examencommissie Horstink benadrukt dat het een uitmuntende groep is met een hoger dan gemiddeld slagingspercentage. Net als Andes wijst hij erop dat de kennis bijgehouden moet worden. Proefdocenten Robert Handjes en Frank Jacobs zien het glimlachend aan, zij hebben het intensiefst met deze studenten gewerkt op de maandagochtenden die zij verdelen. Jacobs is inmiddels gestopt met de Wijnacademie, maar nog steeds druk in de wijn én op de golfbaan.

Klazien Vermeer en Horstink roepen tussen de gangen door de studenten in groepjes van drie naar voren. Iedere student wordt persoonlijk door beiden apart toegesproken en krijgt ook nog zelf de microfoon in handen. Zo blijkt dat dit jaar de eerste Finse vinoloog present is. De zoon van Klazien, Jesse, is nu ook vinoloog. Ook 2 van oorsprong Indonesische kandidaten ontvangen hun diploma. De wijnen – van o.a. Wijnimport Bart – en de gangen smaakten naar volle tevredenheid Deze avond was voor iedereen een feest!

 

ChvZ (vinoloog sinds 2006)


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl