1e Concours du Beaujolais

Afgelopen zondag was het eerste Concours du Beaujolais in Amsterdam. Naast een uitgebreide proeverij in het Barbizon Hotel proefden negen juryleden 39 wijnen. De jury was verdeeld over de wijnen. Sommigen wilden de Beaujolais intraveneus toegediend krijgen, anderen vonden de kwaliteit matig en het sulfietgebruik wat hoog. Wat onverlet laat, dat ieder jurylid Beaujolais een warm hart toedroeg.

Een jury van het Proefschrift Wijn Concours had eerder uit meer dan honderd ingezonden wijnen deze selectie van 39 gemaakt. De temperatuur van de wijnen was evenals de temperatuur in de proefzaal te laag en dat kan ook van invloed zijn geweest.

Alle ingezonden wijnen werden door een professionele jury geproefd. Zij selecteerden uit iedere appellatie de beste wijnen uit de 112 inzendingen. Op zondagochtend 11 oktober mocht een Grand Jury bestaande uit de wijn- en gastronomie professionals Frank Jacobs, Esmee Langereis, Eelco van Wieringen, Hans Melissen, Charlotte van Zummeren, Sonja van de Rhoer, Albert de Jong, Ingrid Larmoyeur en Erwin Walthaus uit deze finale wijnen hun winnaars selecteren.

De Régnié ‘Domaines des Braves’ 2014 van Franck Cinquin is de overall winnaar van het Concours des Grands Vins du Beaujolais aux Pays-Bas. Paul Fourrichon, president van de Ordre des Compagnons du Beaujolais, overhandigde op zondag 11 oktober de oorkonde aan importeur La Maison Blanche in het NH Barbizon te Amsterdam. Hier werd de 1ste editie van het Concours des Grands Vins du Beaujolais aux Pays-Bas gehouden.

Voor de overige winnaars zie: www.concoursdubeaujolaispaysbas.com


Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl