1e editie Wine Paris 11 – 13 februari 2019

In februari 2019 is Parijs voor de eerste keer het centrum van de wijnwereld, wanneer de beurs WINE PARIS er wordt gehouden. Dit grote evenement, nog niet eerder georganiseerd is geboren uit een samenwerking tussen VINISUD, sterk op het gebied van zuidelijke wijngebieden en VINOVISION PARIS, de internationale wijnbeurs van noordelijke wijngebieden. Deze nieuwe beurs verenigt het rijke aanbod van verschillende wijnlanden, waarbij een grote rol voor het Franse wijnaanbod is weggelegd.

Wine Paris, een collectieve ambitie

Deze nieuwe beurs in Parijs combineert de sterke kanten van VINISUD en VINOVISION PARIS, twee gelijksoortige wijnbeurzen, met een aanvullend karakter. Onder de naam WINE PARIS, creëren zij samen een groot wijnplatform waarbij internationale wijnprofessionals elkaar kunnen ontmoeten.  Dit alles heeft als doel de rijkdom en diversiteit van verschillende terroirs aan Franse en internationale wijnkopers te tonen, door middel van een uitgebreid aanbod met grote en kleine producenten.

Frankrijk staat wereldwijd bekend om zijn erfgoed en gastronomie. Daarbij komt dat Frankrijk de grootste exporteur van wijn ter wereld is in waarde* en een enorme thuismarkt heeft (Frankrijk heeft het op 1 na grootste volume aan wijnconsumptie van wijn per capita).
Bezoekers van WINE PARIS uit de gehele wereld kunnen gebruik maken van de uitstekende bereikbaarheid van Parijs per trein, per vliegtuig of met de auto. Met Parijs als belangrijke trekpleister beschikt de hoofdstad over een grote concentratie aan hotels en restaurants, wijnwinkels, wijnbars, delicatessewinkels, om het de bezoekers van WINE PARIS naar de zin te maken.
Buiten de openingstijden van de beurs organiseert WINE PARIS een extra programma, getiteld OFF. Dit indrukwekkende programma biedt nog meer mogelijkheden voor zakelijk netwerken.

WINE PARIS
van 11 t/m 13 februari 2019
Paris Expo Porte de Versailles

Inschrijven Wine Paris

Nog meer info over over de:

OFF
van 7 t/m 13 februari
WORLD WINE MEETINGS GLOBAL PARIS

(gereserveerd voor een geselecteerde groep producenten en wijnkopers)  

Wine Paris en OFF

 


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl