Spectaculaire Decanter

De Zweed Leif Lundberg heeft een spectaculaire decanteerder ontworpen:WineDec. Het geheel bestaat uit drie glazen onderdelen die in een eikenhouten constructie passen. Je giet de wijn in de eerste kan, van daaruit druppelt de wijn door de beluchtingsspiraal waarna deze wordt opgevangen in een karaf. Dit doorloopproces neemt voor een hele fles 4 minuten. De wijn wordt zo aan precies de juiste hoeveelheid lucht blootgesteld. De decanteerder is een meter hoog en het is gewoon leuk om naar het doorlopen te kijken. Echt iets voor de topgastronomie, om de gasten vermaak te bieden. Caroline Moens heeft dit product in Zweden ontdekt en heeft nu de verkooprechten voor Nederland, Engeland en Zwitserland.

Moens demonstreerde de werking met een fles Castello dit Bolgheri 2012. Voor het decanteren was de wijn nog behoorlijk stroef en daarna was de wijn soepel. Heel bijzonder en mooi om te zien.

 

 

De decanteerder krijgt een uniek nummer en kan desgewenst voorzien worden van een naam. De prijs is € 895,00 excl. BTW en verzendkosten en inclusief twee karaffen. De glazen onderdelen zijn vaatwasmachinebestendig en los (na te) bestellen.

Bestellingen (via Winebusiness.nl) ontvangen 100 Euro korting. Geef de bestelling op bij de website hieronder en vul de code CZ in, dan is de prijs € 899,00 ex BTW en verzendkosten.

Ook voor whisky heeft Lundberg een pipe ontwikkeld, deze past in een hand en kost €39,95 ex BTW en verzendkosten bij afname van minimaal 4 stuks.

WineDec


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl