21 | 3: Goût de France ook in Nederland

De Franse gastronomie wordt wereldwijd gevierd tijdens het Goût de/Good France evenement op 21 maart 2017 om de Franse keuken en wijnen internationaal onder de aandacht te brengen. Tijdens dit jaarlijkse evenement op de eerste dag van de lente wordt wereldwijd een “diner à la Française” gekookt en geserveerd. Maar liefst 2000 chefs participeren in deze derde editie van Goût de/Good France om een ode te brengen aan de Franse keuken. Ook in Nederland zal een twintigtal chef-koks in hun eigen restaurant een speciaal Frans diner serveren. Tegelijkertijd worden in 150 verschillende Franse ambassades over de hele wereld gasten uitgenodigd voor een diner waarin eer wordt betoond aan de Franse gastronomie en aan de waarden die zij uitdraagt: het delen en samen genieten van een maaltijd, respect voor het “savoir faire” van producenten en chefs, kwaliteit, innovatie en milieuverantwoord koken.

De Franse chef Jacques Rolancy (meilleur Ouvrier de France in 1996) van restaurant Le Rolancy’s (www.restaurant-rolancy-nice.fr) en van Bistrot Les Viviers (www.les-viviers-nice.fr) zal een diner voor een dertigtal gasten van de Franse Ambassadeur bij de Rédidence de France in Den Haag koken. Hij wordt bijgestaan door de studenten van de Hotelschool Den Haag (The Hague Hospitality Business School).

Good France is een initiatief van het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Franse tafelen maakt sinds 2010 deel uit van de immateriële werelderfgoedlijst van de UNESCO.

 

Bron: persbericht BusinessFrance


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl