7 mei @Kasteel Woerden | Vini di Romagna

Na de succesvolle proeverij van vorig jaar heeft het Consorzio Vini di Romagna ervoor gekozen ook dit jaar weer aanwezig te zijn in Kasteel Woerden, met een dertiental wijnmakers uit deze deelregio van Emilia-Romagna.

Sangiovese di Romagna
Drie van de 13 wijnmakers hebben al een vertegenwoordiging in Nederland. De anderen, waaronder 5 nieuwkomers, zijn op zoek naar een importeur voor hun wijnen. Al met al staan er zo’n 70 wijnen op de proeftafels. De Sangiovese di Romagna is veruit het meest vertegenwoordigd. Deze bekende Italiaanse succesdruif heeft in Romagna zijn eigen karakter, vooral in de 12 subregio’s, waaronder Marzeno, San Vicinio, Oriolo, Bertinoro en Predappio.  Vijf deelnemers aan de proeverij komen uit de genoemde subregio’s.

Lokale druivensoorten
Autochtone druiven Verder proeft u hoe de Albana di Romagna (de eerste Italiaanse witte wijn met een DOCG!) zich heeft ontwikkeld en kunt u kennismaken met bijzondere wijnen van lokale druivensoorten zoals de famosolonganesipagadebit (bombino bianco) en de centesimino. Stuk voor stuk wijnen met een geheel eigen karakter. Tot slot mogen we de mousserende wijnen, passiti en zelfs een vermouth op basis van de sangiovese leggiolo niet ongenoemd laten!

Masterclasses Fred Nijhuis
Wilt u deelnemen aan één van de twee masterclasses van Fred Nijhuis? Kijk dan op Italent. U vindt hier ook de catalogus met de wijnhuizen en de wijnen en u kunt zich inschrijven voor een bezoek aan de doorlopende proeverij (12.00-18.30) en/of de masterclass.


Rubriek(en):
Proeverijen
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl