Jobhopping? | Joost de Bruijn naar Activin

Joost de Bruijn gaat werken bij Activin Wine Group . De Bruijn is zevende generatie wijnkoper en was twintig jaar betrokken bij familiebedrijf De Bruijn Wijnkopers uit Nijmegen. Joost de Bruijn, die zijn aandelen in het bedrijf twee jaar geleden aan zijn broer verkocht, was als commercieel directeur tot eind 2017 verantwoordelijk voor de klanten van De Bruijn Wijnkopers. Joost de Bruijn treedt per 1 mei in dienst bij de Activin Wine Group in Zoetermeer. Hij zal aantreden als directeur Business Development.

Midden- en topsegment
Activin Wine Group had vorig jaar een omzet van een kleine 50 miljoen euro. Met de bekende merken als Boschendal, Bodega Norton, Antinori, González Byass en Olivier Leflaive bedient de onderneming het midden- en topsegment van de Nederlandse horeca, wijnwinkels, supermarkten, tax free-klanten en een aantal special accounts. Met Kepler15 heeft de onderneming een vooraanstaande positie in de markt van premium waters met merken als S.Pellegrino, Acqua Panna, Perrier en Vittel.

De Activin Wine Group ziet nog enorme kansen voor verdere groei. Waar De Bruijn Wijnkopers zich volledig had gespecialiseerd in de import van Franse wijnen, heeft wijnondernemer Bert de Boer zijn grenzen al lang geleden verlegd, ook buiten Europa.

Joost de Bruijn: “Daar waar de meeste wijnbedrijven er vele generaties over hebben gedaan om hun assortiment op te bouwen, heeft Bert de Boer met zakelijk partner Jolanda Lamboo dit binnen enkele jaren bereikt. Een prestatie van formaat. Het is bijzonder hoe zij in relatief zo’n korte tijd zo’n prominente rol hebben verworven op de Nederlandse wijnmarkt. Ik verheug me erop om te starten.

Belangrijke bijdrage

Wijnondernemer Bert de Boer is blij dat hij Joost de Bruijn aan boord heeft. “Joost is grootgebracht met de fles, hij heeft een enorme wijnpassie, een grote kennis, een grote commerciële drive en een geweldig netwerk. Hij is de zevende generatie uit een geslacht dat al sinds 1772 wijnkoper is, dus dan mag je wel stellen dat het in zijn genen zit. Joost kan een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere uitbouw van onze onderneming. Hij wordt in de eerste plaats verantwoordelijk voor new business zowel offline als online. Wij hebben een geweldig assortiment en de breedste distributie van Nederland, maar we zijn continue op zoek naar verbetering en uitbreiding.

Bert de Boer begon zijn familiebedrijf 22 jaar geleden met een doos wijn op de achterbank van zijn Fiat 500. De relaties die hij sindsdien heeft opgebouwd, maken nog steeds deel uit van het hart van de organisatie en het netwerk. Deze samenwerkingen en relaties resulteerden in een breed en exclusief assortiment van kwaliteitswijnen van vrijwel alle grote wijnproducerende landen wereldwijd. Activin Wine Group is een gepassioneerde organisatie die wijnen, waters en sterke dranken van hoge kwaliteit importeert, distribueert en verkoopt op de Nederlandse markt. Activin Wine Group bestaat uit vier strategische businessunits: Activin, L’Exception, Kepler 15 en The Vintage 3.0. In het familiebedrijf werken naast ruim 50 medewerkers ook zijn zonen Gino en Sergio en compagnon Jolanda Lamboo en haar zoon Lars.

Bron: persbericht


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl