Amsterdam Wine Festival maart 2018 opnieuw in Westergasfabriek

Na twee succesvolle edities afgelopen jaar keert het Amsterdam Wine Festival bekend van 16 t/m 18 maart opnieuw terug naar de Westergasfabriek. Liefhebbers uit het hele land kunnen drie dagen genieten tijdens de oogstfeesten van het Zuidelijk Halfrond.
Oprichters Ivar Beukeboom, Sebastiaan van Erne en Rob van der Molen zijn zeer verheugd. ‘De reacties van bezoekers tijdens de laatste editie waren zeer positief en dat betekent dat wij op de goede weg zijn. De Westergasfabriek als locatie speelt hier een belangrijke rol in. Wij kunnen niet wachten om samen met onze wijnpartners het concept verder uit te breiden. Ons doel is om de bezoekers opnieuw te verrassen en hun verwachtingen te overtreffen.’;aldus Ivar.

Het Amsterdam Wine Festival heeft met de Winemaker’s Dinners een nieuw element toegevoegd aan het evenement. Van 16 t/m 18 maart wordt het Machinegebouw op de Westergasfabriek omgetoverd tot pop-up restaurant, waar Ron Blaauw wordt gekoppeld aan het vooraanstaande Spaanse Rioja wijnhuis Ramón Bilbao.

Organisator Ivar Beukeboom licht toe: ‘Tijdens de Winemaker’s Dinners zullen de wijnen van Ramón Bilbao op een niet alledaagse manier gepresenteerd worden. Wij willen echt een unieke setting voor de gasten creëren, waarbij de gerechten de wijnen versterken en vice versa. Voor deze eerste editie wilden wij heel graag Ron Blaauw hebben omdat zijn creativiteit perfect aansluit op onze ideeën. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Ron hier ja op heeft gezegd.’

Ivar vervolgt: ‘Onze gasten gaan de wijnen van Ramón Bilbao proeven, een Spaans Rioja wijnhuis dat de afgelopen decennia vele onderscheidingen in de wacht heeft gesleept. De sfeer die wij willen neerzetten bij de Winemaker’s Dinners is als een avontuur door de kelders van het wijnhuis. Alle zintuigen worden geprikkeld door een combinatie van wijn, eten, licht, decor en muziek. Een onvergetelijke ervaring die de gasten zich nog lang zullen heugen en waarbij de wijn rijkelijk zal vloeien.’

De Winemaker’s Dinners vinden plaats in het Machinegebouw op de Westergasfabriek, waar plek is voor 140 gasten. In de avonden wordt er een all-in 6-gangen diner gepresenteerd en overdag kan men genieten van een 4-gangen lunch. Tijdig reserveren wordt aanbevolen. Kijk voor meer informatie en prijzen op www.amsterdamwinefestival.nl.

In maart worden er maar liefst 15.000 wijnliefhebbers verwacht over het hele weekend. Naast de Gashouder worden ook het Transformatorhuis en Klönneplein in gebruik genomen, wat neerkomt op meer dan 5.000 m2 aan wijnbeleving. Landen als Zuid-Afrika, Argentinië en Nieuw-Zeeland hebben elk een eigen area, waar bezoekers cultuur, traditie en natuurlijk wijn kunnen proeven.
Rob sluit af: “Wie meer wil dan alleen proeven, kan meedoen aan de wijnquiz, een wedstrijd druivenstampen of een workshop onder leiding van een professionele sommelier. Ons gevoel is dat heel veel wijndrinkers graag meer kennis willen vergaren en dat willen wij op een leuke manier mogelijk maken. Dit moet ervoor zorgen dat iedereen in de toekomst met nog meer kennis én plezier wijn drinkt!
Tickets voor het Amsterdam Wine Festival kosten € 12,50 en zijn online te koop op Amsterdam Wine Festival.


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl