Champagne Jeeper

Op de Wine Professional maakte ik kennis met het echtpaar Brander. Martijn Brander werkte eerst voor Baarsma en is nu samen met zijn vrouw Martine voor zichzelf begonnen: ze richten zich vooral op verantwoord gemaakte mooie wijnen die ook een mooie uitstraling hebben zoals Casa Rojo en mr. Moustache. Sinds kort vertegenwoordigen ze ook Champagne Jeeper. Een leuke naam én een leuke fles; veel boller dan de normale champagneflessen. De naam heeft een reden.

In 1949 besloot Armand Goutorbe bij zijn terugkeer uit de Tweede Wereldoorlog om zijn eigen champagne te gaan producere. Armand Goutorbe keerde terug met twee gebroken benen en kreeg een Jeep geschonken om zijn werk te kunnen doen in de wijngaard. Hij was niet uit zijn Jeep te slaan en al snel kreeg Armand de bijnaam ‘The Jeeper’.

Jeeper is inmiddels overgenomen door investeringsgroep Reybiergroep die projecten heeft in de Bordeaux-regio en in Tokaji, Hongarije. De Reybier-groep heeft met Nicolas Dubois, de huidige Chief Executive het bedrijf overgenomen. Ze willen een verantwoord premium merk worden. Dubois kiest ervoor om bestrijdingsmiddelen minimaal in te zetten en het onkruid niet machinaal, maar met een paard te verwijderen. Ook wordt het paard ingezet bij het slepen met de kratten met druiven tijdens de oogst.

De Reybiergroep heeft 40 hectare eigen grond en heeft contracten met vele druiventelers in de regio, omdat ze ook andere namen maken. Er worden circa 2.500.000 flessen geproduceerd, waarvan 250.000 flessen onder het merk Jeeper. 70% van de productie wordt verkocht in Frankrijk. Jeeper is inmiddels verkrijgbaar in 23 landen wereldwijd.

Jeeper kiest ervoor om 40% van de chardonnay oogst twee jaar op te voeden op eikenhouten vaten. De stijl is dan ook zijdezacht, delicaat, verfijnd en romig. Champagne Jeeper produceert vijf cuvées en diverse vintage champagnes. De Grande Assemblage – de NV in het portfolio – is zacht, ongelofelijk fruitig met lichte tonen van brioche. Een verslavend lekker glas champagne, deze kost 45 Euro. De Blanc de Blancs – knisperfris, romig en fruitig – 55 Euro en de Rosé 65 Euro.

Jeeper heeft oog voor detail: onder de ruime capsule zit om de fles nog een strak en kek omhulsel. Staat erg chique!

Voor meer info: Brander Wines

ChvZ


Rubriek(en):
Champagne
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl