Amsterdamse foodscene steekt koppen bij elkaar tijdens de Amsterdam Food Week

Dit jaar lanceert Amsterdam Food Week, voor alle foodprofessionals uit de stad. Tijdens een gevarieerd programma worden expertises gedeeld en wordt Amsterdam als culinaire hoofdstad op de kaart gezet. Chefs, producenten, journalisten en beleidsmakers gaan het gesprek aan over hoe zij Amsterdam naar een hoger culinair niveau gaan tillen en hierin meer saamhorigheid creëren. Amsterdam Food Week wil uitgroeien tot een jaarlijks event dat bij volgende edities ook publiekelijk toegankelijk is.

Het initiatief voor de Amsterdam Food Week komt uit de koker van levensmiddelengroothandel De Kweker. ‘Samen met onze partners vonden we het de hoogste tijd om de Amsterdamse foodscene bij elkaar aan tafel te zetten. Om ervaringen te delen, te inspireren en te vieren wat onze culinaire hoofdstad allemaal te bieden heeft. Geen mooier moment dan 2018, het jaar van ons eigen 50-jarige bestaan, om dit aan de stad te geven‘, aldus Gert Blaauw, Algemeen Directeur van De Kweker. Het event is georganiseerd in samenwerking met partners Food Cabinet, De Buik van Amsterdam en Dutch Cuisine.

Gastronomische ontwikkelingen

Amsterdam heeft zich de afgelopen jaren op gastronomisch gebied enorm ontwikkeld. Makers, verwerkers en markten hebben de stad met innovatieve foodconcepten en unieke initiatieven verrijkt. Dit jaar komen onder andere de 100 meest toonaangevende smaakmakers bijeen voor de opening van de Amsterdam Food Week op 1 oktober. Samen met deze foodprofessionals worden vervolgens dagelijks actuele thema’s besproken die zich nu in de foodscene van onze hoofdstad afspelen. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met het nijpende personeelstekort? Wat kunnen we leren van de nieuwste food trends in New York, Berlijn en Londen? Leveren we straks goederen met drones? En bovenal: hoe zetten we Amsterdam verder op de culinaire wereldkaart?

Al deze vragen worden beantwoord aan de hand van inspirerende talks, workshops en presentaties. Dit gebeurt samen met smaakmakende gasten als:
Cees Holtkamp (banketbakker), Joris Lohman (Food Hub), Yvette van Boven (kok, schrijfster), Meester Patissier Hidde de Brabander, Esmee Langereis (mede-auteur de Grote Hamersma), Willem Treep (The Food Line-up), Joris Bijdendijk (Restaurant Rijks), Laura de Grave (culinair journalist), Reinier van Dantzig (gemeenteraadslid D66), Dennis Kuipers (Dylan Amsterdam & Restaurant Vinkeles) en de eerste Smaakburgemeester van Amsterdam – die benoemd wordt tijdens het openingsdiner op maandag. Hij of zij gaat zich hard maken voor de culinaire toekomst van Amsterdam!

De Amsterdam Food Week vindt plaats bij het Amsterdam Food Center – in de week van 1 oktober tot en met 7 oktober.
Locatie: Food Center Amsterdam – De Kweker,
Jan van Galenstraat 4, Centrale Groothandelsmarkt 183, Amsterdam

Het programma is te vinden op amsterdamfoodweek.nl


Rubriek(en):
Culinair
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl