Warme | Komkommer?

Toegegeven, het heeft niet direct met wijn te maken. Maar het is wel leuk food nieuws, vandaar dus op deze wijn (& food) site. In Azië verdwijnen de meeste komkommers al snel in de wok, maar in Nederland eten we ze vooral nog rauw. De Aziatische wok komkommer brengt uitkomst. Deze komkommer is lekker stevig en blijft ook bij hoge temperaturen sappig en knapperig. Perfect voor in de wok.

Warme komkommer
Als het om wokmaaltijden gaat, grijpen we al snel naar een ui, wortel of courgette, maar een komkommer ín de wok? Dat is nieuw. Hollandse komkommers bevatten vrij veel vocht, waardoor ze bij verhitting al snel slap en taai worden. De Aziatische wok komkommer is dan een smakelijk alternatief, deze komkommer is namelijk geschikt voor warme bereidingen. Je hoeft hem ook niet te schillen of de kern te verwijderen; na het wassen en snijden kan deze komkommer direct de pan in.

De Aziatische wok komkommer is een slanke, donkergroene komkommer met een bobbelige schil. Anders dan zijn naam doet vermoeden, wordt deze Aziatische komkommer in Nederland geteeld. De herkomst van deze komkommer ligt echter wel in Azië, waar het een zeer veelgebruikte groente is voor allerlei Aziatische gerechten.

De schil van de wok komkommer is wat dikker dan een normale ‘Hollandse’ komkommer en de kern bevat minder vocht, waardoor hij vorm en structuur behoudt. Ideaal voor allerhande wokrecepten, maar ook in de oven doet ‘ie’ het goed. Een makkelijke, snelle en smaakvolle groente. Pluspunt: je kunt hem ook rauw eten.

Nog meer smakelijke recepten met deze wok komkommer, zoals komkommersoep en gevulde komkommer vind je op het groente inspiratie platform, Love my Salad.

Wil je de komkommer na aankoop niet direct gebruiken? Het bewaaradvies voor de Aziatische wok komkommer is hetzelfde als voor een gewone komkommer. Bewaar hem op een koele plek, bij voorkeur tussen de 10-14 graden. TIP: bewaar komkommers niet in de koelkast. Heb je geen koele plek buiten de koelkast? Bewaar hem dan op het aanrecht.

De Aziatische wok komkommer ligt in het groenteschap van Albert Heijn XL, Ekoplaza (bio variant) én de groente speciaalzaak.


Rubriek(en):
Geen categorie
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl