Veel volk bij Concours des Grands Vins du Beaujolais 2017

Tijdens de Gastronomie|FFP Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht was het twee dagen lang gezellig druk bij het paviljoen van het Beaujolais Concours 2017 waar maar liefst honderd verschillende Beaujolais wijnen werden gepresenteerd. In de stand kon de bezoeker kennis maken met alle wijnen die de afgelopen maanden zijn ingezonden door 21 Nederlandse importeurs. De flessen werden per appellation en Cru ingedeeld waardoor de proever een goed overzicht kreeg van de verschillende wijnstijlen uit de Beaujolais streek.  Bovendien kon iedere bezoeker zijn of haar favoriet selecteren voor de Publieks|Horeca prijs.

Concours des Grands Vins du Beaujolais

Het Beaujolais Concours is in het leven geroepen om de professional en horeca ondernemer kennis te laten maken met de bijzondere kwaliteit en diversiteit van de Beaujolais regio en in het bijzonder om aandacht te genereren voor de vele facetten van de gamay druif en de 12 bijzondere Beaujolais-appellations , waaronder de 10  Cru’s . Aan dit bijzondere concours, dat dit jaar al weer zijn derde editie kent, zijn deze keer ook een aantal producenten verbonden die  nog op zoek zijn naar een Nederlandse importeur.

Welke wijnen komen in de finale ?

Tijdens een aantal proefsessies werden alle ingezonden wijnen onderverdeeld in diverse prijscategorieen en blind geproefd en beoordeeld door een professioneel team samengesteld uit wijnjournalisten, restaurateurs en sommeliers. In December zullen de wijnen bekend worden gemaakt die in iedere prijscategorie de finale hebben gehaald.

Tijdens de Wine Professional 2018 op 8,9 & 10 januari a.s. zullen alle finale wijnen  drie dagen lang te proeven zijn in de speciale stand van het Beaujolais Concours 2017.

Maandag 8 januari | 15.00-16.00 uur |  Wijntheater | Proeverij en bekendmaking winnaars.

Op maandag 8 januari is er van 15.00 – 16.00 uur en bijzondere proefsessie van alle finalewijnen in het  Wijntheater. Aansluitend zullen de winnaars bekend worden gemaakt en zullen de oorkondes  aan de importeurs  worden overhandigd in aanwezigheid van een coryfee.

Note: Het Concours des Grands Vins du Beaujolais is een initiatief van de Compagnons du Beaujolais Nederland in samenwerking met Inter Beaujolais, The Wine and Food Association en N.O.M.O.H.

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl