Duurzaam gekweekte tonijn van 250 – 300 kilo

Op vrijdag 10 november vanaf 11 uur pakt Vishandel Koning de Visspecialist groots uit: Op het plein voor de winkel (in het Stadshart) in Amstelveen wordt ter plekke een duurzaam gekweekte BUEFIN” tonijn gefileerd.

De enthousiaste ondernemers (Nico Schokker en Jan Tol) van Koning de visspecialist proberen hun klanten altijd te verrassen. Deze keer pakken ze groots uit met een bijzondere tonijn. Dit blijkt bijvoorbeeld uit zijn enorme omvang en het feit dat deze duurzaam gekweekt is en 250-300 kilo weegt.

De vangst van de grootste en meest smaakvolle tonijnsoort, de BLUEFIN, wordt sinds enige jaren streng gereguleerd. Door onder meer de wereldwijde sushi consumptie was deze vissoort zonder ingrijpen uitgestorven. Om de “BLUEFIN” tonijn voor uitsterven te behoeden zijn er wereldwijd ook pogingen gedaan om de tonijn te kweken. Gekweekte “BLUEFIN” tonijn is het duurzame antwoord op de grote, wereldwijde vraag naar tonijn.

Bijzonder is, dat Koning de Visspecialist een grote GEKWEEKTE Bluefin tonijn naar Nederland haalt om de mensen de mogelijkheid te bieden deze speciale duurzame vis te kunnen proeven. De mensen kunnen dan ervaren dat de kwaliteit van de gekweekte Bluefin tonijn NIET onder doet voor de wildvangst, waardoor de mensen hopelijk eerder zullen kiezen voor gekweekte tonijn en de populatie van de wilde Bluefin tonijn weer toeneemt.

Elke gekweekte Bluefin tonijn moet een ICCAT certificaat hebben. De gekweekte vissen worden strikt in de gaten gehouden door middel van een elektronisch systeem. Met het ICCAT certificaat kunnen de gegevens van de tonijn worden opgevraagd. Dit waarborgt de kwaliteit.

Live fileren

Naast dat de tonijn zelf bijzonder is, is het ook bijzonder dat deze live wordt gefileerd, dit gebeurt zelden tot nooit in Nederland. Hierdoor krijgen bezoekers inzicht in het verwerkingsproces van een tonijn en kunnen zij het ambacht van dichtbij meemaken.

 

Bron: persbericht

 

 

 


Rubriek(en):
Actualiteiten

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl