Beste bartender ter wereld | Bannie Kang

Bannie Kang werd enkele dagen geleden uitgeroepen tot beste bartender ter wereld voor het jaar 2019. Dit gebeurde tijdens de grootste wereldwijde cocktailwedstrijd: de Diageo World Class Bartender of the Year in Glasgow. Simon Earley, hoofd van Diageo World Class, vertelt: “Kang is een waardige winnaar. Haar techniek, temperament en vakkennis sprongen er 4 dagen lang uit.”

Duizenden bartenders uit zes verschillende continenten werkten aan talloze cocktailrecepten, waarna ze het in verschillende nationale competities tegen elkaar opnamen. Daaruit kwam een voorselectie van de 53 allerbeste bartenders ter wereld. Zij werden uitgenodigd om vorige week deel te nemen aan een reeks uitdagingen, verspreid over 4 dagen in Nederland en in Schotland.

Bannie Kang zegt: “Dit is een geweldige ervaring geweest. Het was superleuk, maar ook heel hard werken – een echte wervelwind. Proficiat aan alle finalisten: er zijn zo veel ongelooflijke dranken gecreëerd in de afgelopen week, dat werkelijk ieder van ons had kunnen winnen. Ik heb erg veel geleerd en vrienden voor het leven gemaakt. Het was een eer om de afgelopen 5 dagen te spenderen met deze mensen, om te werken met deze fantastische spirits brands, op de beste bartending competition ter wereld. Winnen is de kers op de taart.

De kick-off van de cocktailwedstrijd vond plaats bij de Ketel One Distillery in Schiedam. Hier kregen de finalisten de opdracht om cocktails te creëren die een positief effect hadden op het milieu en die draaiden rond een ‘community gevoel’. Vervolgens reisde het gezelschap af naar Schotland naar de Talisker Distillery op het winderige Isle of Skye. Daar kregen ze een geheimzinnige doos voorgeschoteld, gevuld met allerlei ingrediënten en barbenodigdheden, en werden ze uitgedaagd om een recept te creëren met Talisker.

De laatste stop was Glasgow, thuisbasis van de 4-dagen-durende trip die draaide rond drank en cultuur. In de SWG33 event space in de stad werden finalisten gevraagd om cocktails te maken die de befaamde single malt The Singleton respecteerden, versterkten en complimenteerden. Ze moesten ook een trio van cocktails maken waarbij het frisse citrushart van Tanqueray No. Ten naar voren kwam; slagen in de Johnnie Walker highball challenge, en tenslotte een finale ‘snelle ronde’ tot een goed einde brengen. Hierbij werden ze beoordeeld door een jury van cocktaillegendes op hun vermogen om onder immense tijdsdruk kwalitatieve cocktails te maken.

Simon Earley voegt toe: “In eerste instantie draait Diageo World Class Bartender of the Year om het uitnodigen van de toptalenten op aarde om deel te nemen aan een iconische wedstrijd, waarbij ze gebruik maken van de allerbeste spirits. Maar het gaat ook om het momentum waarbij al deze ongelooflijke talenten samen werken en leren. Op die manier inspireren ze elkaar en kunnen ze ideeën uitwisselen die wereldwijd de drankencultuur naar een hoger niveau tillen. Daar heeft iedereen baat bij.

Wereldwijde ambassadeur

De winnaar van dit jaar Bannie Kang zal de komende 12 maanden de wereldwijde ambassadeur zijn voor de Diageo Reserve merken, waarbij ze de wereld afreist en nationale competities zal beoordelen. Zo kan ze ook talent spotten voor de editie van 2020; regionale kampioenen bekronen en gastoptredens doen in de beste bars ter wereld.

Tijdens de finale werd bekend gemaakt dat de 12de editie van de Diageo World Class Bartender of the Year finale zal plaatsvinden in Sydney. Andrew Oughton, Diageo Australië Marketing & Innovation Director, zegt daarover: “We hebben er erg veel zin in om ’s werelds beste en grootste bartending wedstrijd te ontvangen in Sydney in 2020.


Rubriek(en):
Actualiteiten
Hoofdmenu
error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl