Borsa vini 2015

Borsa Vini: Zuid-Italië aan de Amstel

Borsa Vin 2015Op donderdag 4 juni 2015 organiseert het Italian Trade Agency (ITA) in samenwerking met Italent een Borsa Vini – wijnbeurs – waaraan 22 wijnmakers uit de Zuid-Italiaanse regio’s Campanië, Sicilië, Apulië en Calabrië deelnemen. Deze bijzondere overzichtsproeverij van Zuid-Italiaanse wijnen vindt plaats in het imposante Muziekgebouw aan het IJ met een magnifiek uitzicht over het water en de binnenstad van Amsterdam.

De wijnbeurs is uitsluitend bestemd voor de import, vakhandel, pers en horeca.

Slechts een handjevol van de aanwezige wijnhuizen is al vertegenwoordigd op de Nederlandse markt, maar het overgrote deel is nog op zoek naar een toegewijde importeur.

Tijdens de doorlopende proeverij in de middag (tussen 13.00 en 18.00 uur) krijgt u de gelegenheid vrijelijk te proeven wat deze producenten in huis hebben. Een unieke gelegenheid om dicht bij huis zoveel Zuid-Italiaanse wijnen te kunnen proeven.

Het seminar voor pers en importeurs, voorafgaand aan de doorlopende proeverij, is inmiddels helemaal volgeboekt. Wel zijn de sprekers van dit seminar, Italiëkenners Hein Sas en Oda van Stekelenburg, ook in de middag aanwezig om desgewenst kundige uitleg te geven bij de verschillende gepresenteerde wijnen.

Stond Zuid-Italië lange tijd alleen bekend om zijn goedkope bulkwijnen, tegenwoordig zijn er steeds meer producenten die kwaliteit verkiezen boven kwantiteit. Ze maken wijnen van autochtone, soms bijna vergeten druivenrassen als Pallagrello, Piedirosso, Nerello Calabrese en Nero di Troia. Veelal is de aanplant van deze rassen te herleiden op de oude Grieken, die het zuiden van Italië niet voor niets aanduidden als ‘Oenotria’, ofwel ‘wijnland’. Voortschrijdende inzichten over het werk in de wijngaard en de kelder maken dat het specifieke karakter van de aloude druivenrassen steeds beter tot zijn recht komt. Hierdoor ontstaan wijnen met persoonlijkheid in karakter. Ze hebben vaak nog geen ‘sterrenstatus’, maar blinken uit door hun aantrekkelijke prijs-kwaliteitsverhouding.

Programma en tijden:

10.00 – 12.00: seminar Traditie versus Vernieuwing. De wijnen van Oenotria (volgeboekt)
13:00 – 18:00 uur: doorlopende proeverij op Foyerdeck 1 voor importeurs, wijnvakhandel, horeca, pers en andere wineprofessionals.

Informatie en aanmelden

Bent u werkzaam als importeur, wijnhandelaar/slijter, sommelier, restaurateur, journalist of op andere wijze professioneel bij de wijnbranche betrokken, dan kunt u zich aanmelden als bezoeker.

Bij aanmelding graag het volgende vermelden:
Naam bedrijf:…………………………………………………………………………….
Branche (horeca/handel/import/pers of anders):……………………………………
Plaats van vestiging:………………………………………………………………….
Persoonsnaam: …………………………………………………………………………
Aantal personen (max 3 per bedrijf): ……………………………………………

Bovenstaande gegevens verzenden naar info@italent.nl.

Toegang tot de proeverij is kosteloos. Voor informatie kunt u ook bellen met Italent:
06-23578861.

In het kort:

Wat: Borsa Vini – Verrassende wijnen uit Zuid-Italië
Waar: Muziekgebouw aan t IJ, Piet Heinkade 1, 1019 BR Amsterdam,
Wanneer: donderdag 4 juni 2015
Open: seminar: 10.00 – 12.00 uur (Volgeboekt); doorlopende proeverij 13.00 – 18.00 uur
Entree: uitsluitend import/vakhandel, horeca/sommeliers en pers, entree kosteloos op aanmelding via info@italent.nl
Organisator: ITA Bruxelles
PR en communicatie: Italent, Amsterdam, www.italent.nl

Rubriek(en):
Proeverijen

Gerelateerde berichten


    Hoofdmenu
    error: Copyright 2022 | Winebusiness.nl